Secrete despre cadrele didactice

Sunt lucruri pe care nu ţi le va spune niciodată, unele din bun simţ, altele de ruşine, iar unele din etica profesiei. Iată topul celor mai neobişnuite lucruri pe care un cadru didactic nu le va dezvălui niciodată:

1. Elevii de care îmi aduc aminte cu drag sunt cei cu suflet bun şi respectuoşi, nu neapărat cei care aveau note mari.

2. Am o slujbă cu avantje şi dezavantaje la fel ca şi a ta. Nu stau mereu să fac socoteli mărunte sau de lipit buline pe panouri.

3. Mă agasează ca şi pe tine şi pe copilul tău, schimbările permanente din învăţământ şi nenumăratele auxiliare după care sunt obligată să lucrez.

4. Nu îl pot ajuta pe copilul tău să se dezvolte corespunzător dacă tu, în calitatea ta de părinte, nu eşti capabil să îi impui anumite limite.

5. Tehnologia a omorât inocenţa copiilor. Înainte alergau prin curte şi socializau faţă în faţă, astăzi se raportează la lume doar prin prisma postărilor pe facebook.

6. La şedinţele cu părinţii aş prefera să discut mai mult despre progresele copiilor, şi mai puţin despre problemele părinţilor.

7. Poate că pentru tine, copilul tău este centrul universului, dar pentru mine este doar unul dintre cel 25 de universuri pe care trebuie să le administrez zilnic.

8. Deşi mass-media ne face o reclamă din ce în ce mai proastă, nu suntem toţi la fel. Mai există şi cadre didactice (unele chiar tinere) care, în ciuda dificultăţilor impuse de sistem, vor cu orice preţ să scoată din copii viitori adulţi responsabili, modeşti, care să respecte valorile autentice şi să aibă aspiraţii importante de la viaţă.

9. Cadourile pompoase nu ne sensibilizează, cel puţin nu pe toţi. Aici mă refer la bijuterii, bani lichizi sau alte obiecte care nu ne fac cinste. O floare, o felicitare făcută de mâna micuţului tău sau o scrisoare de mulţumire sunt mult mai valoroase pentru un cadru didactic.

10. Ca şi copiilor, şi nouă ne plac vacanţele sau week-end-urile prelungite din cauza ninsorii. Tot aşa ne displac zilele în care trebuie să recuperăm materia sau timpul liber petrecut corectând interminabilele lucrări de control.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends