Sfaturi legate de gripa şi răceala din sezonul rece

Deoarece frigul şi-a făcut prematur simţită prezenţa, vă propun câteva idei practice pentru a depăşi mai uşor perioada de răceală şi gripă, care are grijă în fiecare an să nu ne ocolească:

– Înarmează-te cu haine groase, şerveţele şi răbdare!

Nu este perioada cea mai indicată să îţi etalezi figura, cu atât mai mult cu cât ai putea agrava starea de răceală dacă te îmbraci subţire şi mulat.

Evită pe cât posibil blugii şi hainele supraelastice. Optează pentru lână şi haine cu talie, care să nu se ridice de pe tine când te mişti.

Brâurile, jambierele, fularele, mănuşile, căciuliţele sau căscuţele pufoase nu trebuie nici ele să lipsească din garderoba sezonului rece.

– Respectă o igienizare corectă!

Spală-te pe mâini des, indiferent ce obiecte ai atins, pentru a evita să împrăştii propriile virusuri, dar şi pentru a evita să contactezi alţii noi.

Nu evita să foloseşti săpunul, gelul dezinfectant sau şerveţelele umede cu alcool. Prosoapele, după ce le foloseşti, trebuie să le speli cu apă fierbinte pentru a distruge bacteriile. Periuţa de dinţi trebuie schimbată, de asemnea, cât mai des.

Când strănuţi sau tuşeşti, foloseşte un şerveţel sau o batistă, şi nu uita să îţi cureţi unghiile, pentru că sub acestea stau ascunşi mulţi microbi.

– Nu te mai stresa!

Credeţi sau nu, şi stresul poate contribui la instalarea stării de răceală sau gripă, pentru că scade imunitatea şi ne face să fim mai puţin atente la starea de sănătate.

-Aerul uscat şi umiditatea!

Iarna răcim mai des pentru că suntem expuşi aerului uscat, care este mediul prielnic răspândirii bacteriilor.
Umidificatoarele de cameră sunt indicate mai ales în perioadele reci, pentru că pot regla nivelul umidităţii la parametri normali (adică 50%).

Aerisirea constantă a camerei va face ca microbii să se retragă. Şedinţele la saună sau băile fierbinţi cu sare pot accelera procesul de vindecare, eliminând răceala prin pori. Putem apela la saună chiar şi pentru a preveni apariţia răcelii.

-Alimentaţia, programul zilnic de mişcare şi atitudinea!

Studiile au demnostrat că consumul zilnic de iaurt reduce incidenţa răcelii şi poate eficientiza sistemul imunitar. De asemenea, supa de pui, lămâia, usturoiul şi echinaceea, respectiv vitaminele, sunt aliate de nădejde în prevenirea sau combaterea răcelii.

Mişcarea nu numai că ne face să mai uităm de răceală, dar ne şi intăreşte imunitatea. Mersul pe bicicletă, plimbările, exerciţiile de relaxare fizică, dansul sunt doar câteva dintre opţiuni.

Atunci când suntem răcite, tindem să apelăm la cele mai puternice medicamente pentru a scăpa cât mai repede. Această soluţie este de multe ori însoţită de binecunoscutele antibiotice, care nu pot face decât să scadă lent capactitatea de autoapărare a corpului. Este indicat să evităm pe cât posibil antibioticele şi, mai degrabă, să apelăm la alimente probiotice (iaurt, chefir, murături, drojdie).

Atitudinea în faţa bolii este şi ea importantă, de aceea delăsarea sau neputinţa nu au ce căuta în conştiinţa noastră atunci când vrem să ne vindecăm. Menţinerea unei diete echilibrate, consumul corecte de suplimente alimentare, mişcarea, igiena şi îmbrăcămintea, toate acestea sunt factori cheie de urmărit în perioadele de răceală şi gripă.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends