Editor choice

Sfaturi pentru a slăbi

Pentru a slăbi, e valabilă o singură regulă: aportul caloric trebuie să fie mai mic decât consumul. Asigură-te că ai un deficit caloric între 500-1000 kcal. Valorile sunt: pentru 1 g proteină, 4 kcal, pentru 1 g carbohidrați, 4 kcal și pentru 1 g grăsimi, 9 kcal. Altfel, e vorba doar de artificii care te să te ajute însă numai psihologic, și care fizic nu dau rezultate concrete.

E nevoie de un calcul pentru consumul tău zilnic caloric, adică: metabolismul bazal plus efortul depus plus adaptarea la temperatura externă. Ar fi indicat să consumi mai puțin cu 300 calorii în fiecare zi. Vei pierde astfel sănătos în greutate, în fiecare lună 1.5-2 kg.

Recomandare de structură a meselor pe zi: 3 mese și 2 gustări, printe care 5 mese care să conțînă legume și fructe proaspete în fiecare zi. E necesar să mâncăm de 4-5 ori pe zi porții mici (3 mese principale și snacks-uri cu fructe ori cereale) pentru un metabolism rapid.

Apoi, țineți cont de scăderea aportului de grăsimi. Nu le eliminați total. Unele grăsimi nu dăunează. În cantități adecvate introduse în mâncăruri nu îngrașă: uleiul de măsline, uleiul vegetal, margarina vegetală.

Înlocuiți pâinea albă cu pâinea integrală. Înlocuiți sarea cu sarea de mare. Aveți grijă la hidratarea suficientă: beți minim 2 l când afară nu este cald. În absența apei suficiente, în organism nu se realizează metabolizarea grăsimilor!

Nu uitați de sport! Acesta ajută la creșterea consumului energetic. Rețineți: un stil de viață activ și 8 ore de somn, noaptea, sunt necesare! Recomandări exerciții: cardio de câteva ori pe săptămână, plimbări, mers cu rolele, etc.

Servește fie dimineața, fie la prânz mâncărurile bogate în carbohidrați; niciodată seara.

Recomandări: supe, ciorbe, salate, orez brun, legume crude sau puțin la aburi, multe fructe, carne de peste, pui, curcan la grătar sau cuptor, la micul dejun servește cea mai consistentă masă.

Dimineața, bea un pahar cu apă cu sucul de la jumătate de lămâie pe stomacul gol. Efecte: facilitează eliminarea toxinelor și digestia, trezindu-ți ficatul și producția de bilă.

Alte recomandări:
         Alimentele cu “calorii negative” (alimentele pentru digestia cărora corpul consumă mai multe calorii decât furnizează acestea);
         Condimentele – măresc consumul de calorii;
         Ceaiul verde și ceaiul de iasomie;
         Leușteanul;
         Mierea ajută la slăbit precum și la scăderea nivelului de cholesterol; poate fi utilizată în combinație cu sucul de lămâie, scorțișoară sau cu oțetul de mere;
         Fibrele (din tărâțe mai ales) ajută, deoarece se umflă dând senzația de sațietate și curăță colonul);
         Semințele de in;
         Pepenele galben reglează activitatea tiroidei, și prin ea, metabolismul;
         Migdalele.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends