Solutii impotriva punctelor negre

Scapa de punctele negre intr-un timp record folosind produse pe care le ai in casa si care sunt foarte eficiente.

Cum poti scapa de punctele negre?

Inainte de a incepe orice tratament este necesar sa stii ca pielea are un sistem propriu de hidratare care secreta sebumul iar in momentul in care acesta este secretat in exces si este acoperit de celule moarte ale pielii, particule de praf sau machiaj se formeaza aceste puncte care se numesc camedoane.

Punctele negre se formeaza atunci cand folicolul devine mai mare decat dimensiunea pe care trebuie sa o aiba in mod normal iar sebumul si celulele moarte iau contact cu aerul si astfel in urma oxidarii melaninei se innegresc. Pe de alta parte, punctele negre se formeaza atunci cand amestecul dintr-un por este acoperit de piele si nu ia contact cu aerul.

Mai jos vei gasi o lista cu cateva produse care odata utilizate te vor scapa de punctele negre.

Rosiile – aceste legume au capacitatea de a usca punctele albe si negre datorita proprietatilor antiseptice pe care le contin. Exfoliaza- ti tenul apoi aplica o pasta realizata din 2 rosii si las-o sa actioneze pe durata intregii nopti. Dimineata curata tenul cu apa calduta.

Lamaie – Spala-ti apa cu apa calduta si aplica pe camedoane suc de lamaie amestecat cu putina sare, asteapta 20 de minute si apoi clateste cu apa din abundenta.

Mierea – este produsul cel mai recomandat pentru indepartarea punctelor negre, aplica pe zonele cu probleme, lasa sa actioneze 30 de minute si clateste-ti bine fata.

Cartofi – Rade cativa cartofi prin razatoare si freaca usor pasta pe zonele cu puncte negre, dupa 15 minute clateste-ti fata cu apa din abundenta.

Bicarbonatul de sodiu – este si el recomandat pentru punctele negre, se amesteca in parti egale cu apa iar cu pasta obtinuta se freaca zonele cu probleme, dupa 15-20 minute clateste cu apa calduta.

P.S. Fii blanda cu fata pielea ta, nu apasa si nu freca prea tare!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends