Solutii pentru piele uscata

Problemele apar atunci cand faceti dus foarte frecvent, folositi sapun care usuca pielea sau locuiti intr-o casa unde aerul este ca in Sahara.Exista mai multe remedii pentru a rezolva aceasta problema.

Exfoliati pentru o piele mai moale!

•Faceti o baie cu lapte.Innmuiati o bucate de material textil in lapte rece.Aplicati-o pe zona de piele cea mai uscata sau iritata.Lsati-o acolo timp de 5 minute, iar cand clatiti laptele de pe piele, faceti-o incet astfel incat o parte a acidului lactic sa mai ramana pe piele.

•Aplicati pe piele putin gel de aloe vera pentru a ameliora uscaciunea pielii.Pentru a obtine gelul proaspat, taiati de la baza o frunza de aloe vera si, folosind un cutit, desfaceti-o.Luati gelul folosindu-va de o lingura.

Folositi sapun-crema cum ar fi Dove, Oilatum sau Neutrogena.De asemenea, sapunurile lichide tind sa fie mai ingaduitoare cu pielea dumneavoastra.

Nu stati niciodata in baie sau sub dus mai mult de 15 minute.Atunci cand va spalati timp indelungat, va curatati si uleiurile protectoare ale pielii.Folositi apa calda, nu fierbinte.Apa fierbinte poate inlatura uleiurile de pe piele.

Adaugati un emolient, cum ar fi E45 pentru baie, in apa din cada.

De asemenea, hidratarea este foarte importanta.Trebuie sa beti cel putin 250 ml cu apa in fiecare zi.Pot fi folosite si ceaiurile de plante si sucurile.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends