Spaţii de odihnă şi relaxare

Cu toate avem nevoie din când în când de o perioadă sau măcar câteva ore de linişte, singurătate sau activităţi recreative orientate către propria persoană, mai ales în contextul unor responsabilităţi solicitante (mamă, soţie, angajat).

De aceea, am realizat o selecţie de modalităţi, locuri şi activităţi pe care să le putem dedica propriei realxări şi evadări din cotidian. Menţionez că acestea se pot realiza în funcţie de spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie, fie că vorbim de o casă, fie de un apartament mic (sau pe acoperişul blocului), ţinându-se cont şi de hobby-urile sau pasiunile personale. De asemenea, alegerea locului plasării acestor oaze de relaxare trebuie făcută cu băgare de seamă, luându-se în calcul traficul zilnic al celorlalţi membri ai familiei.

Colţişorul de lectură. O canapea cât de mică într-un spaţiu al casei sau un colţişor cu multă lumină naturală şi lipsit de umezeală. Câteva rafturi cu cărţi şi reviste, două trei perne pufoase pentru comfort (poate chiar un bean-bag în loc de canapea), un loc pentru cana de cafea şi am creat colţişorul de vis.

Grădină de flori sau de legume. În curte, pe verandă, pe balcon – oricare dintre acestea pot fi ideale pentru o mini-grădină cu florile preferate sau de ce nu condimentele sau verdeţurile pentru măncăruri. Avem nevoie doar de pământ bogat, lumină şi apă multă şi ghivece, pe care dacă nu vrem să le cumpărăm, le putem face din sticle de plastic, cutii de smântănă sau păhărele de iaurt. Pentru creşterea câtorva legume, sunt necesare într-adevăr ghivecele.

Cameră pentru activitatea creativă (pictură, scris, componistică). Activităţile creative impun spaţiu de desfăşurare, lumină şi izolare de restul lumii (în cazul muzicii, chiar izolare fonică), de aceea pentru cultivarea unor astfel de pasiuni este necesar să găsim cel mai retras loc al casei, pentru care recomand mansardele sau pivniţele.

Birou într-un dulap în perete. Lipsa unui număr mare de camere determină punerea în aplicare a unor improvizaţii. Un dulap încastrat în perete sau pur şi simplu o nişă în perete mascată cu o uşă sau o perdea constituie un loc drăguţ de retragere şi relaxare. Acesta poate fi dotat după preferinţe cu un birou sau o saltea.

Nişă sub scară „à la Harry Potter”. Pentru cine a văzut sau a citit secvenţa cu mini-camera din scară, doar spaţiul din locuinţa personală constituie singurul impediment. Dacă sunteţi totuşi norocoase şi aveţi aşa ceva acasă, nu mai staţi pe gânduri şi adaptaţi-l în funcţie de ce activităţi vă doriţi să desfăşuraţi.
Hamac.

Pentru zilele calde, un hamac este ideal pentru odihnă, lectură sau rezolvat integrame, iar când vine frigul îl puteţi muta în mansardă.

Căsuţă de joacă în afara casei (pe sol sau în copac). Nu suntem niciodată prea mari pentru o astfel de căsuţă, cum nu suntem niciodată prea mari să mâncăm ciocolată. De aceea, căsuţa este extrem de utilă ca şi refugiu, cu condiţia să fie pe măsura unui adult atât ca dimensiuni, cât şi ca rezistenţă.

Personal, aş face în aşa fel încât să le înglobez pe toate în proiectul locuinţei mele, pentru că toate îmi sunt dragi şi necesare.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends