Stil de viaţă sănătos, benefic pentru siluetă

Nu e nevoie de o dietă în adevăratul sens al cuvântului. Încercaţi să aveţi o alimentaţie sănătoasă, adecvată şi moderată tot timpul. E de preferat unei diete un stil de viaţă alimentar care se poate menţine.

Puteţi încerca următoarele: carne roşie extrem de rar, fără alimente cu prăjeală sau fast food, dulciuri cantităţi mici, evitarea grăsimilor rele şi carbohidraţilor rafinaţi, mâncărurilor procesate sau semipraparate, mezelurilor, sucurilor cu acid şi zahăr, alcool câte un pahar ocazional, consumarea laptelui low fat sau fat free, cantităţi mici şi rare de brânză sau iaurturi, nu gătiţi cu unt decât foarte rar, nu folosiţi margarină, ulei puţin şi sănătos.

Puteţi mânca următoarele: fructe şi legume, peşte, fructe de mare, carne albă de pui, curcan ocazional, produse făinoase integrale. Majoritatea a ce mâncaţi e recomandat să fie la grătar, la aburi sau raw. Hidrataţi-vă cu apă, chiar şi 3 litri pe zi.

Dezvoltaţi-vă cunoştinţele culinare pentru a include o mulţime de bucătării internaţionale, de specialităţi, de ingrediente şi moduri de preparare. Bucătăria românească nu este foarte variată.

În schimb, bucătăria indiană include o mulţime de specialităţi vegetale, în bucătăria chinezească se gătesc multe feluri cu pui, peşte, fructe de mare şi legume care nu se prăjesc în uleiuri nesănătoase. Bucătăria tailandeză include supe extraordinare. Mai există bucătăria japoneză şi cea africană, la fel de variate pentru un stil de viaţă sănătos.

Nu neglijaţi exerciţiile: puteţi face cardio de câteva ori pe săptămână (treadmill, eliptical), de asemenea recomandate sunt ieşirile la plimbare, la munte, la tenis, la ski, cu rolele, yoga etc.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends