Strategii de economie pentru cupluri

Economisirea banilor nu este tocmai un lucru uşor în ziua de astăzi, cu atât mai puţin pentru cupluri. Cu toţii ne găsim nu de puţine ori în imposibilitatea de a ne permite să facem escapade romantice la Paris sau de a ne surprinde partenerii cu un cadou simbolic.

Aceste lucruri nu trebuie însă să ne descurajeze din a ne arăta dragostea prin gesturi mărunte şi mai puţin costisitoare, care să ne ajute în acelaţi timp să menţinem un echilibru financiar.

Vă propun câteva idei de economisire care nu costă foarte mult şi care totodată ne fac să conştietizăm că nu avem nevoie de lucruri scumpe pentru o relaţie de cuplu stabilă:

Cinema în sufragerie. Ca sa vezi un film bun, nu trebuie neapărat să mergi la cinema. O canapea confortabilă, un laptop, câteva boxe, şi bineînţeles floricele, toate acestea constituie strictul necesar pentru o seară romantică la film.

Ca la restaurant, dar fără chelner şi bacşiş. O seară de duminică poate fi scuza perfectă pentru o cină deosebită în care ambii parteneri să îşi aducă contribuiţia –el face cumpărăturile, tu pregăteşti măncarea, el aranjează masa şi aprinde lumânările, tu pui pe fundal o melodie în italiană, amândoi vă îmbrăcaţi elegant, el te ajută să te aşezi pe scaun, tu îi torni vin… Cum vă organizaţi cina, ţine doar de imaginaţia fiecăruia. În plus nu trebuie să vă faceţi prea multe griji pentru nota de plată.

Plimbările spontane. Nu este o excursie în toată regula, dar o mică escapadă cu bicicleta într-un loc pe care nu aţi apucat să îl exploraţi cu siguranţă nu vă va face mare pagubă în buzunar. Nu uitaţi de gustări şi păturica tipică pentru picnic.

Locuitul laolată. Chiar dacă poate activitatea profesională nu se desfăşoară în acelaşi loc, încercaţi să găsiţi o modalitate de a locui împreună. Acest lucru vă va face să diminuaţi cheltuielile de întreţinere.

Amenajarea locuinţei mai ieftin. Când vă mutaţi într-o casă nouă, este posibil să aveţi nevoie de mobilă. Nu vă complicaţi prea mult să cumpăraţi una nouă, cea la mâna a doua este o alternativă mai ieftină. De asemenea, dacă sunteţi amândoi pricepuţi (el cu îndemânarea, tu cu designul) puteţi să vă fabricaţi singuri piese de mobilier din materiale reciclate sau mai ieftine.

Produsele de curăţat hand-made. Curăţenia este un detaliu important pentru o casă primitoare, dar acestea tind de multe ori să vă coste prea mult din ceea ce aţi putea economisi. Încercaţi să vă procuraţi ingrediente naturale din care să vă realizaţi proprii agenţi de curăţare. Cercetaţi tutorialele online pe aceste teme şi cu siguranţă veţi reuşi să reduceţi costurile la cumpărături din acest punct de vedere.

Lista de cumpărături. Luaţi numai lucrurile strict necesare, nu vă aventuraţi neapărat pentru acele promoţii de obiecte în cantitate mare la preţuri reduse (acestea nu sunt de fiecare dată cea mai bună alegere), şi, nu în ultimul rând, încercaţi să achiziţionaţi alimente care nu au trecut prin multe etape de procesare. Dacă aveţi rude la ţară, faceţi rost de produsele de bază – lapte, ouă, brânză, carne, respectiv produse sau remedii naturiste- iar cele procesate din supermarket.

Vorbiţi des despre scopurile fiecăruia. S-ar putea ca el să îşi dorească o maşină, iar tu să mai ai un copil, indiferent de dorinţele fiecăruia, discutaţi, pentru ca mai târziu să nu vă aflaţi în impas financiar pentru că nu aţi vorbit în prealabil. Şi cel mai important, răbdare, multă răbdare, fiecare are nevoi, mai mult sau mai puţin necesare, dar toate se pot realiza în timp cu multă răbdare.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends