The Great Gastby (2013)

Întotdeauna îţi doreşti, după ce citeşti un roman, să vezi şi filmul. Deja ţi-ai creat tu propriul film în minte. Vrei să vezi şi cum arată filmul creat de un regizor. Să vezi cum a interpretat el totul.

The Great Gasby e un film după romanul cu acelaşi titlu scris de F. Scott Fitzgerald. Roman din care la şcoală ţi s-au pus întrebări care nu îţi păreau prea clare şi parcă nu aveau legătură cu ceea ce ai citit tu. Filmul însă face că totul să prindă viaţă. Un film bun te poate atrage imediat la lectură.

O poveste din perioada jazz-ului, despre eforturile lui Jay Gatsby de a deveni bogat pentru a se putea căsători cu Daisy, o fată bogată. Aşa cum spune Nick, Gatsby impresionează prin puterea sa de a speră. El speră să poată reface trecutul, să-şi refacă viaţa alături de Daisy, care nu l-a aşteptat, şi între timp s-a căsătorit cu altcineva. De ce nu l-a aşteptat? Pentru că, spune ea, fetele bogate nu se mărită cu băieţi săraci.

Daisy pare superficială şi incapabilă să înţeleagă trăirile profunde ale lui Gatsby. Mai ales la final, când, după ce Gatsby fusese asasinat deşi Daisy fusese cea care condusese maşina când avusese loc accidentul cu Myrtle, Daisy e preocupată de noua locuinţă şi pleacă fericită alături de soţul şi de fetiţa ei. Nick ar vrea parcă să-i spună, dar nu are când.

O replică care-ţi rămâne în minte în urmă acestui film este: “Summer’s almost gone. Makes you want to reach out and hold it back.” (rostită de personajul Gatsby) Sentiment pe care cu toţii l-am avut la un moment dat.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends