“The Great Gatsby” – podiumul anilor ‘20

“The Great Gatsby” a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2013 și chiar a meritat toate cuvintele de laudă care i-au fost acordate. Atenția publică a fost atrasă nu doar de Leonardo Di Caprio și rolul misteriosului Gatsby, ci și de apariția fermecătoarei Carey Mulligan in acea rochie de un roz-pal, cu cristale atârnând de pe umerii ei mici și gingași. Blana de vulpe a putut să însemne doar una pentru designerii din toată lumea- moda Art Deco este din nou în vogă.

„Scott Fitzgerald a fost însuși un fan al Art Deco-ului”, ne spune Baz Luhrmann, regizorul filmului. Pentru a ilustra această epocă ambițioasă, Catherine Martin, designerul de costume, a apelat la Miuccia Prada și au creat împreună 40 de rochii din arhivele Prada și Miu Miu, care se potriveau perfect cu atmosfera acelor ani. „Atunci când lucrez, rareori gândesc în limitele perioadelor istorice”- relatează Prada-  „Dar, atunci când am început să caut printre schițele mele ceva potrivit pentru The Great Gatsby, am înțeles că foarte multe detalii au fost inspirate din anii 20 și eu nici măcar nu mi-am dat seama”. „Rochia aceea cu cristale era pe cât de frumoasă, pe atât de grea. Imi era aproape imposibil să mă mișc în ea”, a destăinuit Carey Mulligan, cea care a jucat rolul copilăroasei Daisy. „Dar, ea era perfectă pentru rolul meu.” A întregit această ținută tiara din platină cu pană din diamante. Toate bijuteriile personajelor, precum și inelul lui Gatsby, au fost proiectate de Catherine Martin în colaborare cu Tiffany & Co.

”Intre mine și Miuccia există o asemănare- noi ambii adăpostim în creația noastră elemente istorice adaptate la contemporanitate”, spune Luhrmann. „Când Fitzgerald își scria romanul, dorind să prezinte măreția și mizeria, totodată, a New-York-ului din acea perioadă, nici nu-și imagina cât de actuală va fi această temă peste 100 de ani. Noi am încercat să facem tot posibilul ca telespectatorul să observe această analogie”, relatează Luhrmann.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends