Top 10 cele mai frumoase femei din toate timpurile

A fi frumoasă nu înseamnă doar a-ți etala un fizic de invidiat, ci ține și de atitudine și de personalitate. Site-ul ranker.com și publicația “Ask Men” au realizat un top 10 al celor mai frumoase femei din toate timpurile, care și-au pus amprenta asupra societății prin stilul, inteligența și umorul lor.

Cleopatra

Cleopatra

Femeia care a îngenunchiat imperii cu frumusețea ei, carei i-a vrăjit pe cei mai puternici oameni ai Imperiului Roman, Marc Antoniu și Cezar, avea o voce fermecătoare și știa foarte bine cum să se facă plăcută în fața oricui (avea un șarm aparte), potrivit celor spuse de istoricul roman Cassius Dio. Deși avea un nas proeminent, care azi ar putea fi considerat dizgrațios, în acele timpuri, în Egiptul Antic, trăsătura aceasta a feței indica dominare și putere de caracter.

Mata Hari

Mata Hari

Mata Hari este una dintre cele mai cunoscute spioane din timpul Primului Război Mondial, care își punea toată puterea de seducție în schimbul obținerii de informații secret de stat. Ar putea fi considerată varianta feminină a lui James Bond al zilelor noastre. Aceasta a început să lucreze ca dansatoare, pe urmă devenind spioană, seducând bărbații pentru a obține informații secrete.

Marie Antoinette

Marie Antoinette

Austriaca Marie Antoinette a furat inimile francezilor prin aspectul ei gingaș: înălțimea,părul blond și ochii albaștri, tenul alb ca laptele și prin simțul dezvoltat al esteticii și al modei. Aceasta s-a căsătorit cu Ludovic al XV-lea (care avea 16 ani pe atunci) la vârsta de 14 ani. Marie Antoinette era renumită pentru pasiunea ei pentru echitație și jocuri de noroc, pentru abilitățile ei muzicale, cât și pentru virtuțile ei feminine.

Charlotte Brontë

Charlotte Brontë

Cea mai în vârstă dintre cele trei surori Brontë, Charlotte, poate fi considerată predecesoarea mișcării feministe, a luptei pentru egalitatea femeilor cu bărbații în înalta societate londoneză a erei sale, prin lucrarea ei faimoasă, care a fost și ecranizată, Jane Eyre.

Jacqueline Kennedy Onassis

Jacqueline Kennedy Onassis

Jackie a intrat în societatea americană în anul 1947 şi nu mult timp după aceea, John F.Kennedy, care avea să devină preşedintele SUA, i-a căzut în mreje. Jackie a devenit cea mai tânără Primă Doamnă din istorie, la vârsta de 31 de ani. Întreg poporul american i-a căzut la picioare şi i-a rămas acolo chiar şi după asasinarea soţului ei JFK (1963). Aceasta era o femeie cultă, inteligentă, care arăta ca un supermodel.

Grace Kelly

Grace Kelly

Grace Kelly a fost o renumită actriţă americană, care a devenit Prinţesă de Monaco căsătorindu-se cu Prinţul Rainier al III-lea. Aceasta s-a retras de pe scenă la vârsta de 26 de ani după ce s-a căsătorit cu Prinţul Rainier şi şi-a asumat rolul de Prinţesă de Monaco.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, sex-simbolul anilor ’50, a stârnit fascinaţia publicului, dar şi a mai marilor din SUA, printre care se număra şi preşedintele JFK, prin sexualitatea sa, dar şi prin umorul său naiv, care, din nefericire, pare să îi fi fost precursorul preconcepţiei “blonda proastă” din zilele noastre. În ciuda acestor preconcepţii, Marilyn Monroe a câştigat numeroase premii în industria cinematografică, remarcându-se prin inovaţie.

Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron, în vârstă de 39 de ani, cu origini sud-africane, a impresionat lumea filmului şi a modellingului cu fizicul său de topmodel. Aceasta şi-a câştigat renumele la nivel mondial cu rolul jucat în filmul celebru “Avocatul Diavolului” , unde i-a avut ca parteneri de platou pe celebrul Al Pacino şi pe Keanu Reeves.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn, actriţă britanică, a imprimat eleganţă şi umanitate toată viaţa ei. Timp de 64 de ani (perioada cât a trăit), a fost un star-icon atât în lumea modei, cât şi în cea a filmului, ultimii ani din viaţă dedicându-i muncii umanitare în zonele defavorizate de pe glob.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor

Numită şi Liz Taylor, aceasta a jucat-o pe Cleopatra în filmul omonim din anul 1963, fiind considerată una dintre cele mai strălucite actriţe ale epocii de aur a Hollywood-ului.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends