Transcendence

Cea mai nouă peliculă a lui Johnny Depp, un sf absolut impresionant, despre cât de departe poate ajunge tehnologia. Acest film se numește Transcendence: viață după moarte și ne face să ne gândim la posibilitatea de a exista viață după moarte cu ajutorul mașinăriilor, cu ajutorul tehnologiei, create, desigur de om. La început acest lucru poate părea inofensiv, chiar bun, însă, dacă ne gândim la scară largă, mondială, poate afecta umanitatea.

Acțiunea îl are în centru pe personajul principal Dr. Will Castor, interpretat de Johnny Depp, cel mai apreciat cercetător din domeniul inteligenței artificiale. Acesta caută să reunească într-o mașinărie conștiința colectivă, cuprinzând informații din știință cât și emoția umană. Experimentele sale controversate i-au încântat pe unii și totodată au atras antipatia persoanelor care sunt împotriva tehnologiei.

Activiștii au încercat să îl oprească, însă nu au făcut decât să îl aducă mai aproape de a realiza scopul pentru care a muncit în cariera sa. Dr. Will Caster este împușcat și se află că glonțul a fost iradiat, acesta murind la scurt timp după împușcătură. Soția sa, de asemenea specialist în domeniul inteligenței artificiale, găsește o cale de a comunica cu el chiar și după moartea acestuia, prin intermediul tehnologiei. Aceasta îi transferă personalitatea într-un computer.

Astfel, doctorul devine prima conștiință uploadată într-un computer, ajungând să domine întreaga rețea informatică, tot internetul. Noua entitate creată încearcă să pună monopol pe toată lumea, nemaiputând fi oprită.

În final, soția lui Will, îl convinge să oprească lucrurile, deoarece acestea au ajuns prea departe. Totul se oprește prin deconectarea de la internet și de la curent. Pe urmă lucrurile revin la normal pentru ceilalți.

Tehnologia avansează foarte rapid, însă noi suntem cei care o dirijăm, așa că e important să nu ne lăsăm conduși de ea, să ne scape lucrurile de sub control, pentru a nu ajunge sclavii ei.

Cu acestea fiind spuse, sper că v-am convins să urmăriți acest film care pe mine m-a impresionat. Vă urez vizionare plăcută !

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends