Tunsoarea bob – mereu la modă

Mai scurt sau mai lung, cu breton sau fără, drept sau asimetric, filat sau nu, cu vârfurile întoarse sau simplu, bobul este mereu la modă, evoluează mereu și oferă un look ușor de întreținut, lejer și îndrăzneț.

Inceputurile stilului se plasează în istorie cam prin anii `20, perioadă în care mai toate doamnele respectabile aveau părul lung, cocuri, împletituri etc. Pe atunci, celebra dansatoare Irene Castle, probabil cu aceeași excentricitate pe care o are astăzi Lady Gaga, s-a tuns scurt de tot, “castron”, cum obișnuiau să spună copiii pe când eram eu puștoaică.

Probabil că ea nu a crezut nici o clipă că va deveni promotoarea unui stil de tunsoare care va fi la modă și peste un secol. Stilul a luat la vremea aceea denumirea de Castle Bob și presupunea o tunsoare dreaptă până la nivelul lobului urechii.

tunsoare bob scurt asimetric

Tunsoarea scurtă a devenit, la puțin timp după aceea, o caracteristică a femeilor îndrăznețe, sigure pe ele și tot mai multe femei au preluat stilul. Tunsoarea bob a evoluat treptat și a ajuns ce este acum- o coafură simplă, lejeră și foarte versatilă, precum și destul de ușor de întreținut (nu necesită coafări dificile ci, o simplă uscare cu feonul cu capul în jos, o simplă ondulare a vârfurilor către exterior, un simplu bigudiu la vârfuri sau, simplu, lăsat natural, lejer și ciufulit).

tunsoare bob scurt

Tunsoare bob scurt

Deși niciodată nu s-a demodat, cea care ne-a reamintit de tunsoarea bob și a readus isteria bob-ului a fost Rihanna în 2007 în clipul Umbrella-  o tunsoare bob scurt și asimetric.

Bobul scurt, fie că este drept sau mai scurt în spate (amintind de tunsoarea bros), el nu depășește cu mult lobii urechii. O tunsoare bob asimetric este mai scurtă în spate, neacoperind decât parțial ceafa, în timp ce în față ajunge la nivelul bărbiei- bob “cu colț” (bob în unghi).

Există și variante rebele de tunsoare bob scurt, combinând tunsoarea baiețească cu clasicul bob.

Fruntea poate fi lăsată liberă sau acoperită de breton (de preferință unul drept), în funcție de forma feței fiecăreia și de preferințe.

tunsoare bob scurt

Tunsoare bob mediu

Tunsoarea bob mediu ajunge până la nivelul bărbiei. Poate fi drept, asimetric sau în unghi. Filarea părului crează impresia de volum.

Tunsoare bob lung

Tunsoarea bob lung ajunge până la umeri și permite o gamă mai variată de coafuri. Poți opta pentru bucle romantice, pentru vârfuri întoarse către exterior sau pentru vârfuri buclate. Surprinde!

Tunsoare bob scurt pe păr lung

Dacă dorești o frizură rebelă, care să îți confere volum, dar totuși nu ai renunța la părul tău lung, bobul scurt pe păr lung este cea mai bună opțiune! Lookul obținut va fi cu siguranță unul interesant care va întoarce priviri.

tunsoare bob scurt asimetrictunsoare bob filattunsoare bob asimetrictunsoare bob lung tunsoare bob scurt drepttunsoare bob lung

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends