Turbo

O animaţie drăgălaşă, nu numai pentru cei mici, dar şi pentru cei mari pe care o recomand cu căldură, mai ales persoanelor uşor demoralizate care tind să creadă că visele lor sunt imposibil de realizat. Deviza filmului este să nu te dai niciodată bătut, pentru că tot ce pare imposibil este posibil daca îţi doreşti suficient de mult.

Povestea urmăreste viaţa anostă a melcilor de grădină, care au acelaşi program în fiecare zi – să mănânce frunze şi roşii, singurele evenimente incitante fiind cele în care câte un coleg melc este răpit de vultur, moment la care reculegerea durează mai puţin de o jumătate de secundă.

Un singur melc este atipic. Theo visează să devină cel mai mare alergător de cursă din lume, fiind puternic inspirat de idolul său Guy Gagné, campion de 5 ori la cursa Indianapolis 500. Visul lui pentru viteză îl face pe Theo să pară un ciudat în comunitatea melcească, şi o ruşine pentru fratele lui Chet, care încearcă să îi justifice mereu pornirile vitezomane.

Demoralizat, Theo merge pe un pod pentru a admira traficul însă este angrenat într-un accident rutier în care AND-ul său se amestecă cu protoxidul de azot din compresorul unei maşini de curse. A doua zi, Theo se trezeşte cu o nouă super-putere, viteza absolută, pe care o arată imediat colegilor săi. Întâmplarea nu se sfârşeşte tocmai bine, pentru că, atât Theo, cât şi Chet sunt concediaţi de Melcul Şef.

Cei doi se ceartă, iar la un moment dat, Chet este prins de un corb, Theo îl salvează şi melcii ajung într-un drive-in, unde Theo este remarcat de Tito, şoferul chioşcului de taco “Dos Bros”.Theo se face remarcat în cadrul unei curse de melci, unde atât colegii-melci cât şi colegii lui Tito (proprietarii magazinelor aferente drive-in-ului) rămân uimiţi de performaţele lui.

Tito se gândeşte să revitalizeze zona de lucru care de ceva vreme fusese moartă, având ca atracţie principală pe Theo, care devine “Turbo”. Angelo, fratele lui Tito nu îl sprijină în demersul său, însă ceilalţi proprietari şi melcii lor pun mână de la mână să îl ajute pe Turbo să participe la cursa Indianapolis 500.

Ajuns la Indianapolis, iniţial, lui Turbo i se refuză dreptul de participare, însă inspiraţia pe care o are la vederea idolului său, Guy Gagné, îl determină pe acesta să facă o mică demonstraţie de viteză care îi asigură locul printre competitori.

În ziua cursei, Turbo nu are un debut bun, fiind uşor demoralizat de ceilalţi şoferi, dar şi de Gagné, însă la prima pauză, colegii săi melci îi ţin un discurs de încurajare. După acesta, Turbo revine în cursă cu forţe proaspete şi îşi foloseşte dimensiunea minusculă în avantajul propriu. Văzând acest lucru, Gagné recurge la mijloace neonorabile, reuşind să îl izbească pe Turbo de un parapet.

Cu scoica spartă şi cu super-puterea diminuată, Turbo continuă cursa. Gagné, în încercarea de a-l zdrobi, face un accident care îi lasă vehiculul în incapacitatea de a se deplasa. Cu toate acestea el nu renunţă la cursă şi îşi cară maşina cu propriile mâini către linia de sosire. Turbo, semiconştient, este trezit de fratele său, care apare pe pistă, pentru a-l încuraja.

Urmând, sfatul lui Chet, Turbo se ascunde în cochilie şi se rostogoleşte peste lina de sosire, câştigând astfel cursa.

Victoria melcului vitezoman atrage atenţia presei, iar drive-in-ul lui Tito devine un loc aglomerat de turişti, vizitatori şi iubitori de curse de melci. Turbo, de asemenea, observă că după vindecarea cochiliei sale, îi revin şi superputerile.

Acest film este completat prin vocile lui Ryan Reynolds (Turbo), Paul Giamatti (Chet), Bill Hader (Guy Gagné), dar şi prin contribuţia mai mult de cât evidentă a cântăreţului Snoop Dog asupra personajului Smoove Move.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends