/ Bio & Sanatate / Uleiul de argan – un adevărat miracol al naturii!

Uleiul de argan – un adevărat miracol al naturii!

Ulei de argan
Ina Marin on 19/03/2014 - 2:50 pm in Bio & Sanatate

Uleiul de argan este, pe bună dreptate, un aliat de bază în domeniul frumuseții. Extras din semințele arborelui de argan (Argania spinosa), se găsește doar în partea de sud-vest a Marocului, fiind numit “arborele vieții” de către berberi, populația băștinașă. Fiind uleiul cu cel mai mare conținut de vitamina E, acesta luptă împotriva radicalilor liberi, împiedicând astfel, procesul de îmbătrânire al pielii. Se utlilizează la prepararea diverselor creme, măști, cunoscând o multiplă utilitate: ten, păr și corp.

Iată care sunt câteva dintre efectele sale miraculoase:

Proprietăți de vindecare și protejare

Substanțele active, numite triterpenoide, conținute de ulei oferă beneficii uimitoare corpului, prin efectul lor antiinflamator, dezinfectant și cu rol de protecție solară. Uleiul contine 80% acizi grași nesaturați, iar asta face din el un antioxidant chiar mai puternic și decât uleiul de măsline. Sterolinele alte elemente importante ce fac parte din compoziția sa, îmbunătățesc metabolismul celular și permit o bună păstrare a stratului hidrolipidic din piele.

Eficient împotriva căderii părului

Uleiul de argan este renumit pentru puterea sa de a conferi strălucire și vigoare părului fragil, de a fortifica firul de păr, revitalizându-l și hidratându-l în profunzime.

Un puternic efect anti-aging

Datorită vitaminelor și acizilor conținuți stopează deshidratarea tenului și, implicit, distrugerea colagenului, responsabil de elasticitatea pielii.

Proprietăți medicinale

Uleiul de argan facilitează digestia, prin cresterea concentrației de “pepsine” din sucul gastric. Conține o cantitate mare de flavonoide, fiind un excelent antiinflamator intern.

Stimulează circulația și întăreste sistemul imunitar. Ȋn ultimă instanță, se cunoaște efectul său tonic și afrodisiac.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->