/ Psihologie / Vampirii energetici

Vampirii energetici

Vampirii energetici
Dumitrescu Madalina on 28/02/2015 - 6:28 pm in Psihologie

Fiecare om este diferit în felul său, cum arată, cum se comportă, ce trăsături are, sau ce prezenţă emană atunci când este într-un grup. Din acest punct de vedere putem spune că există oameni buni şi oameni răi. Lăsând deoparte categorisirea clasică, putem afirma că în relaţie cu ceilalţi există oameni a căror prezenţă face bine şi oameni care prin prezenţa lor nefavorabilă influenţează ân mod negativ. Acestea din urmă sunt cunoscute şi sub titulatura de „vampiri energetici”.

Această expresie a apărut ca urmare a unui aspect natural privind corpul uman. Acesta din urmă este înconjurat de un câmp electromagnetic, care în momentul în care intră în contradicţie cu un câmp incompatibil al unei alte persoane sau al unui fenomen din natură, crează reacţii sensibile la adresa victimei.

Vampirii energetici caracterizează în general persoane cu firi puternice, care au impact asupra celorlalţi, dar care, mânaţi de anumite nereuşite, lovesc în cei din jur sub diferite forme. Formele de manifestare ale acestora variază de la persoană la persoană, prin modul în care apar în public, prin exprimarea verbală sau chiar prin comportamentul fizic.

Ne oprim la aspectul fizic, pentru că acesta intervine în domeniul violenţei şi al bullying-ului. Cum îţi dai seama că ai de-a face cu o astfel de tipologie? În primul rând te orientezi după efectele pe care le are supra ta: senzaţia de lipsă de vlagă, pierderea energiei şi a entuziasmului, umilinţă, imposibilitatea de a da sau de a concepe o replică, senzaţia de intimidare subtilă dar sigură, dificultăţi în a privi persoana în ochi, frustrare nemotivată.

Există şi o serie de încadrări ale tipurilor de vampiri în funcţie de aspectele emoţionale asupra cărora se concentrează:

- Nu vei reuşi niciodată! Ei-înşişi persoane care nu sunt capabile să realizeze foarte multe lucruri, se folosesc de această sintagmă pentru a te treansforma asemenea lor.

- Nu meriţi ce ai sau ai avut doar noroc! Acest tip de vampiri invidiază pe cei care au realizat în viaţă cât de puţin, fie că vorbim de afaceri fie de familie, de aceea nu consideră că aceştia merită ceea ce au sau doar au obţinut prin mijloace necinstite.

- Ai greşit! Această tipologie de vampir vânează greşelile altora şi profită pentru a le da un aspect amplificat, slăbind încrederea victimei, precum şi imaginea acesteia în ochii celor din jur.

- Dezbină şi cucereşte! Este vorba despre un vampir iubitor de conflicte, o categorie mai rafinată care se infiltrează subtil în două tabere, crează conflict, şi nu de puţine ori ia forma unui salvator care dă impresia că joacă rolul împăciuitorului. De fapt nu face altceva decât să asigure perpetuarea conflictului.

- Hai să îţi dau o mână de ajutor! Un vampir energetic deghizat într-o oaie albă ale căror acţiuni sunt cel mai greu de identificat. Scopurile sale reale pot fi cercetare prin prisma consecinţelor deciziilor sale cu aplicare peste un an sau mai mulţi.

- Eu ştiu tot! Vampirul aroganţei este atotştiutor şi consideră că singura părere valabilă este a lui. Sunt foarte mulţumiţi când cei din jurul lor sunt trişti sau neputincioşi.

- Eu sunt victima în toată problema! Vampirii victimizării, asemenea celor care iubesc conflictele, sunt tipologii rafinate care se înconjoară de salvatori, jucând permanent rolul de victimă, dar care nu permit cu adevărat numănui să îi ajute pentru că şi-ar pierde cea mai importantă armă. Ei apelează la dorinţa celor din jur de a-l ajuta, dar nu face niciodată nimic în schimb pentru a ajuta la rândul lor.

Aşa că nu vă grăbiţi înarmaţi cu usturoi şi ţepuşe, ci mai degrabă cu multă răbdare, încredere în ceea ce sunteţi şi aveţi grijă să nu cădeţi în extrema vampirilor energetici.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->