Vedete sub lupă – Sebastian Stan

Nu foarte multă lume cunoaşte faptul că românii şi-au făcut un loc bine-meritat printre star-urile de la Hollywood. Cel mai bine cotat actor român al momentului este Sebastian Stan, cel care a interpretat rolul Soldatului Iernii în al doilea film „Căpitanul America”, precum şi rolul Pălărierului Nebun/Jefferson din seria „Once Upon A Time”.

Nu sunt foarte multe site-uri despre acest actor, însă am reuşit să adunăm câteva informaţii biografice, dar şi despre de activitatea profesională. Sebastian Stan s-a născut la data de 13 august 1982 în Constanţa, fiind singur la părinţi.

La vârsta de 8 ani, a plecat din România şi s-a stabilit la Viena unde mama sa lucra ca şi pianistă. Patru ani mai târziu, aceasta s-a căsătorit cu directorul unei şcoli particulare americane, şi s-a stabilit împreună cu fiul ei în Rockland –New York. Urmând cursurile Universităţii Ritgers din New Brunswick, New Jersey, Sebastian a fost licenţiat în actorie.

De asemnea, a participat la Stagedoo Manor, o tabără de vară celebră în arta spectacolului.

Filmografia sa cuprinde următoarele titluri:

– Law & Order (2003, personaj – Justin Capshaw)
– Tony`n`Tina`s Wedding (2004, personaj – Johnny)
– Red Doors (2005, personaj – Simon)
– The Architect (2006, personaj – Martin Waters)
– The Covenant (2006, personaj – Chase Collins)
– The Education of Charlie Banks (2007, personaj – Leo)
– Rachel Getting Married (2008, personaj – Walter)
– Spread (2009, personaj – Harry)
– Kings (2009, personaj – Jack Benjamin)
– Hot Tub Machine (2010, personaj – Blaine)
– Gossip Girl (2007 – 2010, personaj – Carter Baizen)
– Black Swan (2010, personaj – Andrew)
– Captain America: The First Avenger (2011, personaj – James Buchanan „Bucky” Barnes)
– Gone (2012, personaj – Billy)
– Political Animals (2012, personaj – T.J. Hammond)
– The Apparition (2012, personaj – Ben)
– Once Upon A Time (2012, personaj – Jefferson/The Mad Hatter)
– Labyrinth (2012, personaj –Will Franklyn)
– Captain America: The Winter Soldier (2014, personaj – Bucky Barnes/Winter Soldier)

Pe lângă faptul că are un aspect fizic deosebit (1,80 m, ochi albaştri, corp atletic, 30 de ani), Sebastian este şi un cascador foarte bun, dovada fiind filmul The Covenant unde şi-a făcut singur toate cascadoriile. De pe platourile de filmare ale acestei producţii, a păstrat o legătură apropiată cu Chace Crawford şi Toby Hemingway.

Deşi este capabil să se adapteze pe orice rol, se pare că cel mai bine i se potrivesc rolurile negative, pe care le interpretează în mod excepţional. De asemenea, cariera sa se pare că se află în plină ascensiune, după cum indică zvonurile încheierii unui contract pentru mai multe filme cu cei de la Marvel.

Viaţa personală a artistului este destul de puţin mediatizată, cunoscându-se doar relaţia sa cu actriţa Leighton Meester în perioada 2008-2010. Poreclele sale cunoscute sunt „Sebs” şi „Baz”.

Personal recunosc că am fost plăcut impresionată de interpretarea lui Sebastian Stan din filmul „The Apparition”, unde l-am văzut pentru prima dată, dar şi de evoluţia sa din „Once Upon A Time” şi „Căpitanul America”.

sebastian stan

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends