Vedete sub lupă – Simona Halep

Una dintre cele mai mediatizate celebrităţi sportive ale momentului este Simona Halep. Tânăra de 22 de ani (27 septembrie 1991) s-a născut la Constanţa şi în prezent este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis mondial. Ca şi tehnică, Simona foloseşte mâna dreaptă, loveşte reverul cu ambele mâini şi este cunoscută pentru un stil agresiv de joc.

În anul 2014 a primit două titluri de cetăţean de onoare, unul pentru oraşul Buşteni, iar altul pentru judeţul Constanţa. Despre performanţele sale recente s-a vorbit foarte mult, însă mai puţin de parcursul jucătoarei de dinainte de a intra în atenţia mass-mediei.

Pe la vârsta de patru ani, mergând pe terenul unde se antrena fratele ei, Simona a luat în mână o rachetă de tenis mai mare decât ea. Această întâmplare nu a întârziat să intrige atenţia profesorul Ioan Stan de la Liceul Ergonomic. La distanţă de doi ani, Simona a făcut primul pas în cariera sa prin accesul la Clubul Sportiv Nr. 2 din Constanţa.

Antrenamentele le parcurgea de două ori pe zi, fapt ce a dus la o perseverenţă deosebită în tainele sportului, iar Simona a dus mai departe speranţa de performanţă a familiei sale, cu toate că, iniţial, fratele său era cel vizat pentru acest rol.

Turneele nu au întârziat să apară, astfel că Simona a participat la toate campionatele naţionale, internaţionale şi europene cu echipa Cupei Federaţiei de Tenis, înregistrând performanţe tot mai mari. Cu toate acestea, probleme şi-au găsit şi ele locul printre clipele de succes.

Fiind un sport destul de scump, familia Simonei a făcut eforturi foarte mari pentru succesul fiicei, câştigurile de pe urma competiţiilor nefiind suficiente pentru a acoperi costul investiţiilor (aproximativ 60000 de euro pe an).

Saltul performanţelor Simonei se leagă însă şi de alte aspecte. Este vorba de o intervenţie de micşorare a sânilor, la care jucătoarea a apelat pentru un mai bun randament în cadrul jocului.

Ca urmare a acestui eveniment, speculaţiile răutăcioase au apărut la scurtă vreme, însă au fost rapid desfiinţate de presa britanică, aceasta din urmă receptând cu atitudine pozitivă şi elogioasă iniţiativa tinerei şi evidenţiindu-i rezultatele deosebite aferente intervenţiei.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends