Viața după o moarte scurtă

În fiecare zi încercăm cu toate forțele noastre să ne ridicăm din aparentul noroi al vieții cotidiene. Mereu încercăm să schimbăm rutina (cel puțin eu) pentru că ne plictisim de tot și de toate. Dar ia gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă într-o zi ne-am trezi și am realiza că toate amintirile au fost șterse cu buretele.

Apărută în 2011, ”N-ai să mori” de Katrin Schmidt este o carte care povestește un eveniment neplăcut din viața autoarei pus pe seama unui personaj numit Helene. Când se trezește, femeia, ca orice om care a suferit un accident, are mintea complet goală, nicio amintire, niciun sentiment.

N-ai să mori de Katrin SchmidtNu e o senzație deloc plăcută… un soi de ”Unde am ajuns ? Ce se-ntâmplă cu mine ?” îți cuprinde toată ființa și îți vine să sari din pat, să fugi, dar, din păcate sau din fericire, nu poți. Spun din fericire pentru că, dacă ai putea și ai da întâmplător peste vreo oglindă, ți s-ar face pielea de găină privindu-te. Asta fiindcă au loc schimbări ușor de observat la nivel fizic.

Pe tot parcursul cărții, o Helene care nu e Helene cea adevărată tinde să redevină ce fusese înainte. Dureri, alergătură după amintiri. Cam asta definește recuperarea femeii.

Cartea emană acea dorință de desăvârșire (atât cât poate un om) pe care o simțim toți. Cele mai neplăcute momente sunt acelea în care Helene își dă seama de propria slăbiciune. Aproape că am plâns la fiecare pasaj.

Editura Litera face întotdeauna o surpriză plăcută când scoate o nouă carte, iar cele 278 de pagini par 178, odată ce te lași furat de subiect.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends