Wings of Desire/ Der Himmel über Berlin (1987)

Un film care impresionează prin imaginile şi povestea aparte.

Berlin, anii 1980. Îngerii Damiel şi Cassiel observă viaţa din oraş, le ascultă oamenilor gândurile, îi înţeleg, îi consolează, le transmit uneori o stare de bine.

Îngerii se plimbă nevăzuţi pe stradă, călătoresc cu avionul, intră şi în bibliotecă, iau în mână obiecte dar de fapt nu iau decât o copie, obiectul real rămânând la locul lui. Îngerii arată că doi oameni obişnuiţi, doar că nu sunt văzuţi de ceilalţi şi pot merge alături de oricine, ei nefiind văzuţi.

Filmul este alb-negru, în afară de unele momente când apar culorile, cum ar fi momentul în care Marion, artista de circ, se gândeşte la dorinţa de dragoste. Culorile reapar când îngerul Damiel devine om şi descoperă culorile.

Damiel doreşte să devină om, să se bucure de lucrurile care nouă ni se par obişnuite, şi mai ales fiindcă se îndrăgosteşte de Marion.

Auzim gândurile oamenilor, gânduri majoritatea profunde, discuţiile la fel sunt profunde, pline de semnificaţii majoritatea. Regizorul filmului susţine că versurile lui Rainer Maria Rilke au inspirat filmul, în poezia lui îngerii ocupând un loc important.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends