/ Bio & Sanatate / Zaharul. Placere dulce sau toxina?

Zaharul. Placere dulce sau toxina?

Inamicul kilogramelor in plus
Diana Matei on 20/02/2014 - 10:31 pm in Bio & Sanatate

Nu este un secret pentru nimeni ca zaharul este inamicul numarul 1 al dintilor si al kilogramelor in plus. Recent numeroase cadre medicale au inceput sa traga semnale de alarma afirmand ca aceasta placere dulce reprezinta mai mult decat o cantitate de calorii goale, acesta fiind o veritabila toxina si principala cauza a afectiunilor grave ale lumii care este in plin proces de industrializare. In concluzie mesajul medicilor este ca ” zaharul ucide ”

Doza zilnica recomandata de zahar in cazul femeilor este de 6 lingurite iar in cazul barbatilor este de 9.

Tu stii cat zahar consumi in fiecare zi?

De exemplu stiai ca o portie de cereale indulcite poate contine pana la 4 lingurie de zahar? Sau ca 0,5 l din sucurile carbogazoase pe care le consumam zilnic contin aproximativ 5 lingurite de zahar. Pe cealalta parte in afara de faptul ca numarul de calorii dintr-o lingurita de zahar afecteaza silueta oamenilor in mod direct, este necesar sa stim ca fiecare gustare bogata in zahar are un efect puternic asupra apetitului: consumul de alimente bogate in zahar creste nivelul glucozei si al insulinei care apoi scade brusc si determina o senzatie de foame mai puternica si cresterea poftei de dulce.

Cum putem diminua numarul de calorii?

Putem diminua numarul de calorii inlocuind cerealele cu arome artificiale cu cele integrale si putem inlocui conservele de fructe cu cele proaspete. Renunta la iaurturile cu fructe si gemuri din comert si adauga tu bacatele de fructe proaspete in iaurtul simplu. Nu incercati sa va amagiti schimband zaharul alb cu cel brun, deoarece diferenta nu e foarte sesizabila.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->