Bucle

Cum vă faceţi părul bucle? Cu ce fel de produse se dau fetele care au tutoriale pe youtube înainte de a rula şuviţa pe ondulator?

Pentru un efect cât mai îndelungat puteţi folosi un şampon şi balsam pentru definirea buclelor. După care puteţi aplica un balsam stay-on (fără spălare) tot pentru definirea buclelor pe părul ud înainte înainte să îl uscaţi cu phoenul.

Puteţi folosi o spumă uşoară de păr, ceva de la L’Oreal sau Schartzkopf, dar nu în exces. Cam cât va încape în palmă şi o întindeţi bine pe tot părul. După ce aţi uscat uşor părul, să fie puţin umed (jilav), încălziţi ondulatorul (preferabil dacă aveţi din acela fără perie) şi vă apucaţi să faceţi bucle.

După ce aţi terminat buclele puteţi să daţi cu puţin ulei de păr, puneţi puţin (dar foarte puţin) în palmă, frecaţi palmele una de alta şi după aceea vă daţi prin păr, de la rădăcină spre vârfuri. La sfârşit o “briză” de fixativ cu efect elastic.

O altă variantă:

Câteva sfaturi pentru cele care vor să le ţină buclele mai mult şi să nu arate foarte “plastic”. Puteţi folosi placa sau ondulatorul (drotul). Ondulaţi şuviţa, iar atunci când îi daţi drumul de pe ondulator/placă nu îi daţi drumul direct jos, ci o prindeţi cu un clips/agrafă în forma unui bigudiu.

Le lăsaţi să se răcească câteva minute. Puteţi să daţi şi puţin fixativ pe ele. Apoi daţi jos clamitele şi îl răsfiraţi. Şi iar cu fixativ le modelaţi… Cantitatea de fixativ v-o alegeţi voi în funcţie de efectul dorit.

Folositul uleiului pe buclele proaspăt făcute poate să îngreuneze părul şi să se lase foarte foarte repede. Părul NU TREBUIE SĂ FIE UMED CÂND ÎL ONDULAŢI!!! Când e umed aplicaţi uleiul/protecţia uscaţi cu uscătorul şi apoi ondulati. Acum e şi fiecare cu textura lui. Poate nu la toată lumea funcţionează varianta această.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends