/ Hair & Makeup / Fondul de ten: câteva repere în alegerea lui

Fondul de ten: câteva repere în alegerea lui

alegerea fondului de ten
Ana Drobot on 03/06/2016 - 1:48 pm in Hair & Makeup

Produsele minerale pot să nu acopere deloc unele tipuri de ten. Mai ales dacă tenul vostru necesită acoperire peste medie. Ori cu fond de ten/pudra minerală ori fără poate fi acelaşi lucru.

Pentru tenul mixt: dacă încercaţi multe fonduri de ten, dar de la toate va luceşte faţă după câteva ore, neapărat vă trebuie o crema matifianta de foarte bună calitate, după care vă alegeţi şi fondul de ten. Pentru tenul mixt, este indicat să folosiţi o crema hidratantă doar pe porţiunile cu ten normal-uscat ale feţei.

Folosirea unui fond de ten pentru ten uscat atunci când aveţi ten mixt/gras este o greşeală gravă, indiferent de anotimp. E obligatorie folosirea unei creme sub fondul de ten. Nu folosiţi o cremă mai grasă decât cea obişnuită, pentru că tenul oricum are tendinţa de a secreta sebum în cantitate mai mare.

Dacă un fond de ten este matifiant, nu înseamnă că el privează tenul de hidratare. Hidratarea este necesară pentru orice tip de ten. Se face confuzia între un produs hidratant şi unul nutritiv.

Recomandăm o cremă nutritivă unui ten uscat, însă nu şi unuia gras, pe când una hidratantă poate fi şi pentru ten uscat şi pentru ten gras. Însă acea cremă mai conţine şi alte ingrediente care fac diferenţa între indicaţii (ten gras/uscat).

De aceea nu se va potrivi niciodată un fond de ten pentru ten uscat unui ten gras; vei avea un aspect lucios şi vor apare coşuri pentru că porii vor fi plini de sebum şi de substanţele grase din fondul de ten.

Vara nu e indicat să folosim fond de ten.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->