/ Fashion & Trends / Zuhair Murad şi Elie Saab

Zuhair Murad şi Elie Saab

Zuhair Murad
Ana Drobot on 01/04/2015 - 9:31 pm in Fashion & Trends

Pe oricine răsfoieşte revistele de modă sau clichează pe net după ultimele ştiri despre modă şi despre ce anume au mai purtat vedetele pe la diverse evenimente impresionează eleganţa şi bunul gust al creaţiilor semnate Zuhair Murad şi Elie Saab. Vedem pe forumuri, bloguri sau conturi pe Facebook şi alte reţele cum useriţele visează la creaţiile designer-ilor lor preferaţi de modă cu gândul la ce anume urmează să se poarte în noul sezon. Şi pe Polyvore creaţiile cele mai populare ale useriţelor includ cu siguranţă câte o creaţie cel puţin a unuia din cele două nume celebre în modă.

Ce au cei doi în comun? Amândoi creatori de modă de mare succes, preferaţii vedetelor şi nu numai (printre clienţii lui Saab se numără inclusiv membri ai unor case regale), amândoi de origine libaneză, născuţi la Beirut, amândoi cu nişte colecţii superbe pregătite şi pentru sezonul primăvară 2015.

Zuhair Murad s-a născut în 1971, iar Elie Saab în 1964.

La puţin timp după terminarea studiilor liceale, Zuhair Murad s-a mutat la Paris pentru a-şi obţine diploma de studii în domeniul modei. În 1999 şi-a făcut prima apariţie pe catwalk-urile Romei cu prima sa colecţie, care s-a bucurat de un mare succes.

Elie Saab şi-a arătat pasiunea pentru modă încă din copilărie când la vârsta de opt ani îşi crea tipare din ziare, folosea dantela din dulapurile mamei sale şi pe sora sa drept model. Chiar a reuşit să-şi impresioneze familia cu o creaţie pentru sora sa: o rochie de seară cu dungi albastre şi albe. Şi-a deschis primul atelier în Beirut pe când avea doar 18 ani şi prima lui colecţie s-a bucurat de un mare succes.

Majoritatea creaţiilor celor doi sunt de haute couture, însă cele ale lui Murad includ şi colecţii pret-a-porter şi accesorii.

De unde fascinaţia pentru creaţiile celor doi?

Se pare că aceşti doi designeri înţeleg ce anume îşi doresc femeile din ce se scrie despre ei pe net şi din cuvintele lor care se citează prin presă. Despre Elie Saab s-a spus că ar dori să sublinieze feminitatea prin materialele fine şi broderiile delicate pe care le foloseşte pentru creaţiile sale. I s-a citat o părere conform căreia o femeie ar trebui să iasă în evidenţă înaintea rochiei pe care o poartă, şi de aceea el nu ar folosi culori care să “rănească” ochiul ieşind în evidenţă doar pentru a atrage atenţia asupra purtătoarei rochiei. Despre creaţiile sale s-a spus că ar fi ca din poveşti şi în acelaşi timp ar folosi un design simplu.

Despre Zuhair Murad s-a spus că el ar şti că doamnele care îi poartă colecţiile doresc să-şi facă o intrare elegantă şi memorabilă. Într-o descriere a uneia din colecţiile sale s-a spus că el ar şti să facă femeile să se simtă ca nişte zeiţe şi că ar înţelege perfect ce îşi doresc ele de la rochiile viselor lor.

Pentru public, cei doi rămân simboluri ale rafinamentului prin creaţiile lor. Şi dau de înţeles ce şi-ar dori ei ca bărbaţi de la femei.

Colecţie Zuhair Murad                                                                Colecţie Elie Saab 
colectie Zuhair MuradColecţie Elie Saab


1 POST COMMENT

Dati un raspuns

1 Comments
  • 25/07/2015

    Superbe !!! Absolut superbe !
    xoxo

    http://www.sorananistor.com

    Reply
-->