/ Bio & Sanatate / 6 alimente care funcționează ca afrodisiace

6 alimente care funcționează ca afrodisiace

afrodisiace
Ignat Adriana on 05/05/2014 - 10:55 am in Bio & Sanatate

Viața sexuală reprezintă pentru multe persoane un subiect tabu, însă uneori aceasta trebuie să fie adusă în atenția publicului. Afrodisiacele naturale reprezintă cea mai bună soluție, respectiv alimente care au o sursă de substanțe nutritive și care stimulează apetitul sexual.

Afrodisiacele reprezintă un subiect care ar trebui abordat nu doar în sărbătorile dedicate cuplurilor (Valentine's Day, Dragobete), ci și în alte momente. Mai jos vă voi prezenta șase alimente care funcționează ca niște afrodisiace, care ajută la viața sexuală.

Ciocolata

Ciocolata conține feniletilamină, care conferă bunădispoziție și acționează totodată și asupra centrilor care răspund de excitarea sexuală. Mai mult decât atât, ciocolata conține o sursă importantă de anti-oxidanți, care sunt foarte buni pentru organism, stimulând funcția sistemului imunitar.

 

Rodiile

Semințele de rodie influențează pozitiv sensibilitatea genitală și cresc fluxul sanguin, datorită antioxidanților din ele. Legendele spun că aceste fructe sunt creația Afroditei, aceasta sădind primul arbore pe insula Kypros.

Migdalele

Deși nu conțin mult colesterol, acestea conțin acizi grași esențiali, fiind bogate în vitamina E, magneziu și fibre, care sunt foarte bune pentru organism și pentru producerea de hormoni. Migdalele conțin de asemenea o cantitate mare de L-arginină, aminoacid care îmbunătățește erecția și circulația sângelui.

Usturoiul

Acesta este un puternic excitant care asigură potența sexuală; conține alicină, ingredient care mărește fluxul sanguin la organele sexuale. Pentru a se elibera alicina existentă în usturoi trebuie ca acesta să fie tăiat sau zdrobit.

Stridiile

Se spune că celebrul Casanova consuma zilnic stridii, iar în antichitate erau prezente în meniul romanilor, în special la petreceri.

Stridiile conțin o sursă bogată de zinc, necesar producției de spermatozoizi. Consumate crude acestea au și un conținut bogat de acid D-aspartic și de N-metil-D-aspartat, care mărește testosteronul.

Avocado

Originar din America de Sud și Centrală, avocado-ul este bogat în vitamina E care produce estrogen, magneziu și alți hormoni care trezesc simțurile. Printre fructele preferate ale regelui Ludovic al XIV-lea, recunoscut pentru aventurile și multele sale amante, se număra și avocado-ul.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->