/ Diverse / Brăţările pentru noroc

Brăţările pentru noroc

bratara Kabbalah
Ana Drobot on 26/03/2015 - 10:10 pm in Diverse

Astăzi aproape toată lumea poartă brăţări-talisman cu şnur roşu. Le căutăm de cumpărat şi nu ne oprim de obicei numai la una. Dacă mergi, spre exemplu, la vânzătoarele din Gara de Nord, vei găsi atent clasificate aceste talismane pentru diverse aspecte ale vieţii pentru care îţi poţi dori noroc: bani, dragoste, sănătate etc.

Vânzătoarea îţi poate aşeza ea pe mână brăţara dacă eşti la prima şi să-ţi spună să nu o mai scoţi nici noaptea nici la baie pentru că altfel dorinţa pe care ţi-ai pus-o nu se va mai împlini.

Există şi brăţări cu şnur roşu cu talisman preţios, de exemplu din argint, deşi nu e neapărat necesar un metal preţios pentru a avea noroc.

A purta un şnur roşu subţire în jurul mâinii ca talisman e un obicei la origine evreiesc. Tradiţia spune că astfel alungi ghinionul adus de deochi şi e asociată cu iudaismul şi Kabbalah.

În obiceiul evreiesc este vorba de o aţă albă vopsită în roşu care este dusă la mormântul Raşelei în pelerinaj. Legată de mormântul ei, aţa câştigă puteri mistice şi e tăiată în bucăţi şi fiecare membru al grupului de pelerini primeşte o bucată pe care şi-o pune ca brăţară la mâna stângă. Încheietura mâinii stângi, spune Kabbalah, reprezintă partea care primeşte pentru corp şi suflet.

Dorinţa de noroc este, desigur, universală şi aparţine oricărui popor şi oricărei culturi. De aceea aceste brăţări se bucură de atât de mult succes.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->