/ Diverse / Metode de a folosi pâinea uscată

Metode de a folosi pâinea uscată

folosirea pâinii uscate
Dumitrescu Madalina on 20/03/2014 - 7:41 pm in Diverse

Pâinea uscată de cele mai multe ori este dată la o parte şi aruncată la gunoi pentru că nu mai are prospeţimea şi fragezimea iniţială. Şi, cu siguranţă, aproape în fiecare zi, cel puţin o jumătate de pâine ne rămâne în bucătărie.

Iată câteva soluţii alternative de folosire a pâinii uscate:

Cea mai la îndemână metodă este folosirea pâinii uscate în prepararea diverselor reţete de supe îngroşate, dar şi pentru prăjire sau bruschete. Pâinea uscată poate fi mărunţită şi dată la cuptor pentru a fi utilizată ca pesmet sau crutoane. Aşezată în preajma legumelor, pâinea uscată absoarbe umiditatea şi păstrează prospeţimea legumelor. Adaosul de frimituri de pâine uscată la plantele din ghiveci constituie o sursă importantă de nutrienţi, în lipsa unui sol foarte bun. Consistenţa hranei pentru câinii sau pisicile din gospodărie poate fi completată prin adăugarea de pâine uscată în mâncărurile zemoase.

De asemenea, pentru păstrarea pâinii uscate o perioadă mai îndelungată, aceasta se poate pune în congelator. Pentru a recăpăta textura pufoasă şi proaspătă a pâinii uscate, o metodă este aceea a plasării feliilor într-o pungă de hârtie umezită şi ţinerea acesteia la cuptor timp de trei minute.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->