Baluri de epocă în zilele noastre

Citim romane sau vedem filme de epocă şi ne gândim ce romantic ar fi să putem şi noi merge la baluri ca acolo. Au parcă un farmec aparte, cu dansurile lor pe muzică de vals, cu rochiile acelea de demult, cu felul aparte al personajelor de atunci de a socializa.

O eleganţă pe care nu o regăsim la petrecerile din zilele noastre. Parcă şi bârfele erau mai elegante în epoca victoriană. Romanele lui Jane Austen îşi păstrează farmecul pentru cititorul din zilele noastre. Un motiv ar putea fi tocmai aceste baluri, unde doamnele erau curtate şi invitate la dans.

Bijuterii extravagante, rochii elegante, săli frumos decorate unde totul se desfăşura după reguli stricte şi care adesea erau ignorate şi tocmai de aici tot farmecul.

În Anglia se organizează anual festivalul Jane Austen, unde printre alte evenimente se află şi un bal ca atunci.

Un bal se organizează de şase ori pe an în Statele Unite, ne dovedeşte site-ul http://usadance.org/. Acolo lumea se îmbracă exact ca pe vremuri, iau masa ca pe vremuri şi mai există şi o orchestră, precum şi vechile programmes du bal folosite de doamne pentru a nota numele domnilor cu care dansau pe fiecare melodie.

De asemenea, unele colegii din Statele Unite organizează seri de dans din epoca Renaşterii. Sunt de obicei recomandate lecţiile de dans înaintea unor astfel de evenimente. Cu toate acestea, şi dacă participanţii nu cunosc prea bine paşii de dans, este distractiv.

Iată cum este posibilă o călătorie în timp!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends