Cum îngrijeşti orhideele?

În primul rând, orhideele se ţin în semiumbră, niciodată la soare. Vasele în care stau rădăcinile şi coaja de copac (solul lor) trebuie să fie transparente, nu opace, şi să aibă găurele dedesubt.

Se udă o dată pe săptămână, dar nu se udă precum celelalte flori, ci scufundate în apă. Puteţi face aşa: tăiaţi 3 bidoane de apă de 5 litri, la jumătate. 3 bidoane dacă aveţi multe orhidee.

Puneţi în ele apă în aşa fel încât vasul orhideei să nu fie scufundat de tot, adică să nu ajungă să între apă în vasul orhideei.

Se pun apă şi apoi se lasă orhideea în acel bidon tăiat 10-15 minute. O dată la 2 săptămâni se foloseşte îngrăşământ special de orhidee; acesta se pune în apă. Se găseşte la florarii şi dozarea se face cum scrie pe sticluţă.

Florile ofilite nu le smulgeti voi, ci le lăsaţi să cadă. După ce au căzut toate, orhideea se taie. Tija se numără începând de la bază, 4 sau 5 noduri, şi de acolo de taie.

Dacă are rămurele, rămurelele se numără aşa: începând de unde e rămurică ramificată, se numără 4 noduri sau 3 şi o tăiaţi. Ea apoi se ramifică mai tare. Anul următor înfloreşte iar.

O dată la 3 ani se schimbă în vase transparente mai mari şi se completează cu solul lor special care se găseşte la florărie.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends