Brăţară din ace de siguranţă şi mărgele

Materiale:

– 70 ace de siguranţă mici, mărime egală;
– mărgele mici, asortate;
– şnur subţire şi elastic;
– foarfece.

Paşii:

– Desfă un ac de siguranţă şi înşiră pe el mărgele colorate. Lasă suficient loc pentru a-l putea deschide. Procedează la fel cu restul.
– Trece un şnur de elastic prin capătul de jos al acelor de siguranţă. Ai grijă să fie toate acele orientate în aceeaşi direcţie.
– Un al doilea şnur de elastic trece-l prin gaură de la capătul de sus al acelor de siguranţă. Adună împreună toate acele, să nu fie spaţii între ele.
– Brăţara trebuie să fie fixă pe mână. Poţi adaugă sau scoate ace pentru modificarea mărimii brăţării.
– Celor două capete libere de elastic care trec prin partea de sus a acelor de siguranţă fă-le un nod. La fel procedează cu partea cealaltă a elasticului.
– Cu foarfecele, taie cât mai aproape de noduri vârfurile elasticului. Ascunde vârfurile libere în cele mai apropiate ace de siguranţă. Aşa brăţara va avea un aspect îngrijit.

Sfat: Vei obţine un nod plat din două noduri simple îmbinate. Întâi înnoadă firul drept cu cel stâng, apoi firul stâng cu cel drept; strânge tare. Atenţie să arate simetric.

Idei: Fă-ţi un set asortat!

Pentru un lanţ: întinde 20 de ace de siguranţă împodobite cu mărgele, pe un elastic. Pe fiecare parte a acelor pune mărgele de plastic. Fă un nod la spate.

Pentru o clama de păr: Ia o clamă de păr simplă. Fă o versiune mai mică a brăţării: foloseşte doar 18 ace de siguranţă. Prinde elasticul de partea de sus a clamei.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends