Cum şi ce asortăm?

În modă, la fel ca în artă, nu există reguli stricte care trebuie respectate. Aşa se întâmplă când vine vorba de asortare. La întrebarea, dacă avem unghiile vopsite cu roşu, înseamnă că vom purta şi ruj roşu?

Găsim mai multe variante de răspuns, toate corecte. Spre exemplu, Anda Zelenca, blogger beauty, într-un interviu spune că nu înseamnă că, dacă s-a dat pe unghii cu roşu, se va da şi cu ruj roşu toată luna.

În timp ce modelul Gem Refoufi ne demonstrează într-o fotografie cât de bine se pot purta atât unghii roşii cât şi ruj roşu deodată, fără alte produse de machiaj, poate în afară de fond de ten şi mascara! Alte articole ne îndeamnă să folosim culori şi nuanţe care se complimentează dacă ne-am vopsit unghiile cu o anumită culoare.

Unele vedete, precum Amanda Seyfried, Liv Tyler sau Kate Bosworth şi-au asortat cu anumite ocazii rujul cu pantofii, această însemnând că au purtat aceeaşi culoare şi nuanţă şi pentru ruj şi pentru pantofi!

Dar totul se pare că a pornit de la Deanna Durbin, care a apărut demult într-un film alături de Judy Garland în 1936! Suntem avertizate să nu asortăm nimic prea evident, şi prea uşor, şi să căutăm combinaţii mai îndrăzneţe de culori.

Spre exemplu, o rochie roşie asortată cu un ruj roşu, sau o rochie de culoarea piersicii asortată cu un ruj de culoarea piersicii, te pot face să te perzi în look. Se recomandă mai degrabă asortarea unei rochii în culoare îndrăzneaţă cu ruj în nuanţe neutre, sau o rochie nude cu un ruj în nuanţă puternică.

Şi totuşi… în 2014, Taylor Swift a compus o ţinută casual, relaxată, superbă, asortând ruj roşu, cu pantofi şi geantă în aceeaşi nuanţă purtate împreună cu jeanşi gri casual şi cu un top cu pătrăţele.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends