Despre vopsirea părului cu henna

Se spune despre henna că ar fi noninvazivă pentru păr şi că l-ar hidrata. Henna naturală – adică preparată din pudră de henna – este indicată în mod normal persoanelor cu părul roşcat închis sau brunet.

Culoarea obţinută este deosebită, iar firul de par e întărit. Atenţie, însă! O vopsea chimică nu va prinde prea repede pe un păr vopsit cu henna.

Nu se recomandă henna pentru părul blond sau roşcat deschis. De ce? Deoarece va rezulta o culoare verzuie, în cazul blondelor, şi un roşcat morcoviu, în cazul fetelor cu părul roşcat deschis. Henna este foarte bună pentru firul de păr subţire şi friabil: îl întăreşte de la rădăcină.

Un alt dezavantaj pentru fetele care se vopsesc cu henna naturală este că părul tinde să capete un aspect de măturică, datorită faptului că henna se depune pe fiecare fir de păr în parte şi-l face uşor aspru şi dur.

Iată de ce se recomandă asocierea cu tratamente cu uleiuri pentru păr. Dacă eşti nevopsită, iar culoarea părului tău e castaniu închis, dacă te faci cu henna negru, iese un negru curat.

Se spune henna “adevărată” este, de fapt, roşie. Henna neagră nu este henna “pură”, ci mai are ceva adăugat, “ceva-ul” acela fiind destul de nociv. Adică pot să apară arsuri urâţele de la henna neagră, dacă ai o sensibilitate la compusul respectiv.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends