/ Diverse / Levitaţia

Levitaţia

levitatie
Ana Drobot on 13/11/2015 - 7:05 pm in Diverse

Un fenomen ce ţine de spiritualitate? De paranormal? Sau unul care poate fi explicat ştiinţific? Şamanii şi călugării din Asia, China şi Tibet puteau levita folosindu-se de meditaţie şi de puterea gândului. Era privită drept un miracol de la Dumnezeu în cazul sfinţilor şi credincioşilor foarte puri sufleteşte.

Cu toate acestea, fizicienii de la Universitatea St Andrews din Scoţia au demonstrat că fenomenul levitaţiei poate fi explicat fără să luăm în considerare divinitatea şi puterile paranormale.

Profesorii Ulf Leonard şi Thomas Philbin oferă următoarea explicaţie: conform efectului Casimir, două obiecte se atrag unul pe altul deşi sunt neutre din punct de vedere electric. Ei au descoperit un sistem prin care să producă inversarea efectului Casimir; astfel, obiectele se resping şi se îndepărtează unul de altul.

Până atunci rămân totuşi secretele nedezvăluite ale levitaţiei din mănăstirile budiste şi din corturile şamanilor indieni. Cât despre spectacolele magicienilor moderni, levitaţia e o simplă iluzie.

Datorită inversării efectului Casimir, oamenii de ştiinţă doresc ca pe viitor să poată levita şi obiecte foarte grele, maşini, utilaje, clădiri, pentru uşurarea muncii. Dar până acolo mai este drum lung.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->