Tutorial colier dantele din mǎrgele

Materiale necesare:
– mărgele de 2 mm bej, portocalii şi roşii;
– gută;
– cristale galbene de tip lentilă de vreo 12 mm (merg orice fel de mărgele mai mari);
– răbdare.

Paşii pentru realizarea unui colier:

1. Înşiraţi aproximativ 70 de cm de mărgele bej. Reveniţi cu acul în ultima mărgea adăugată.

2. Înşiraţi 3 mărgele roşii, săriţi 2 mărgele bej din bază, introduceţi acul în a 4-a mărgea din bază, repetaţi pasul până la finalul rândului.

3. Pentru a adăuga cristalele, reveniţi în prima mărgea bej din baza de la unul dintre capete, înşiraţi 2 (sau mai multe mărgele roşii), un cristal şi două mărgele roşii, introduceti acul prin cea de-a 16-cea mărgea bej, urcaţi cu acul înapoi prin baza bej încă 3 mărgele; puneţi din nou 2 mărgele roşii, un cristal şi două mărgele roşii, număraţi 7 grupuleţe de câte trei mărgele roşii şi introduceţi acul după acestea, coborîţi 3 mărgele prin baza bej şi repetaţi acest pas până la finalul rândului.

4. Reveniţi cu acul în rândul 2 (cel roşu format din grupuleţe de câte 3), găsiţi vârful primului grup, înşiraţi
5 mărgele portocalii, treceţi cu acul prin vârful grupului următor de câte trei mărgele roşii, repetaţi până la finalul rândului.

5. Reveniţi în rândul portocaliu şi găsiţi vârful ultimului grupuleţ de câte 5, înşiraţi 7 mărgele (pot fi tot portocalii sau de altă culoare), treceţi prin vârful grupuleţului de câte 5 următor, repetaţi până la sfârşitul rândului.

6. Pentru a da un aspect şi mai dantelat reveniţi în rândul de 7 mărgele pe grupuleţ, mergeţi la a două mărgică din grup, adăugaţi 3 mărgele, treceţi din nou prin a două mărgică şi mai departe, repetaţi cu câte 3 mărgele în vârful grupuleţului de câte 7 şi încă o dată în penultima mărgică a grupuleţului; treceţi la grupuleţul următor şi repetaţi figura cu cele 3 mărgele până la finalul rândului.

Nu rămâne decât să adăugaţi o închizătoare şi gata.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends