Uleiuri naturale

Iată o serie de uleiuri naturale, unele mai puţin cunoscute, şi beneficiile lor în materie de beauty:

Uleiul de marula. Bogat în vitamina E şi acizi graşi. Stimulează sinteza de colagen, repara bariera naturală a pielii. Protejează pielea de radicalii liberi. Hidratează, conferind luminozitate tenului. Se poate utiliza şi pentru ingrjirirea părului.

Uleiul ben (moringa) – bogat în vitamina A şi C şi în acizi graşi nesăturaţi, cupru şi calciu. Are proprietăţi antiseptice, antiinflamatorii. Contribuie la menţinerea bronzului, fiind un bun fixator; poate fi utilizat şi pentru expunerea la soare.

Uleiul de neem – indicat în tratamentele împotriva căderii părului, întărirea unghiilor şi ca un excelent ulei de masaj.

Uleiul din seminţe ale fructelor de opuntia. Prevenirea îmbătrânirii tenului. Bun cicatrizant. Protejează tenul de acţiunea nocivă a vântului din deşert. Este foarte hidratant. Încetinirea proceselor de senescenţă cutanată. Efect analgezic, antiinflamator şi antipiretic. Poate fi utilizat ca ulei de masaj. Recomandat pentru îngrijirea bustului, având efect de fermitate.

Uleiul din seminţe de Baraka. Stimulează sistemul imunitar – este folosit în tratamentul răcelii, tusei, răguşelii, stresului, alimentaţiei neechilibrate, somunului insuficient sau sedentarismului. E folosit ca ulei de masaj, în dermatologie pentru tratamentul acneei şi al psoriazisului, ca cicatrizant, pentru regenerarea pielii, antiinflamator. Indicat mai ales tenurilor sensibile şi uscate.

Uleiul de Melissa. Efect antibacterian, antiviral, calmant, antispasmodic, antiinflamator. Se utilizează în tratamentul migrenelor, diareeei, flatulenţei, dispepsiei.

Datorită eugenolului din compoziţia sa, calmează uşor durerea (dentară, articulară). Se utilizează în tratamentul herpesurilor (aplicaţii topice în diluţie de 10%).

Ulei de la la Sultane de Saba. Proprietăţi calamente.

Uleiul de monoi. Foarte hidratant. Folosit pentru îngrijirea tenului şi corpului. Foarte bun pentru masaj. Ingredient în produsele pentru protecţie solară. Calmează arsurile solare.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends