/ Bio & Sanatate / Beneficiile ciocolatei

Beneficiile ciocolatei

ciocolata
Szentgyorgyi Csilla on 07/04/2014 - 7:52 pm in Bio & Sanatate

Specialiştii recomandă consumul de ciocolată, dar, atenţie vorbim de ciocolata neagră, nu de ciocolata cu lapte sau diferite creme.

Se spune că adevărata ciocolată e ciocolata neagră, însă multe produse conţin un procent foarte mic de cacao. Conform statisticilor, ciocolata cu cel mai mare conţinut de unt de cacao se află în Marea Britanie.

Deocamdată, ciocolata cu lapte se menţine în topul preferinţelor oamenilor, dar odată cunoscute avantajele ciocolăţii negre asupra sănătăţii noastre, aceasta devine din ce în ce mai populară.

Iată şi câteva beneficii  al consumului de ciocolată:

1.Scade colesterolul. Flavonoidele din ciocolata neagră reduc semnificativ cantitatea de colesterol „rău” (LDL).

2.Creşte libidoul. Cercetătorii au demonstrat că femeile care mănâncă mai multă ciocolată au o dorinţă sexuală mai crescută.

3.Ameliorează simptomele sindromului premenstrual, fiind o sursă importantă de magneziu, care ajută la reducerea crampelor menstruale.

4.Îmbunătăţeşte pielea. Cremele pe bază de ciocolată protejează pielea de arsuri, şi totodată reduc ridurile şi încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.

5.Este benefică pentru dinţi. Da, pentru dinţi. Nu e o glumă. Cacaua din ciocolata neagră conţine substanţe care distrug bacteriile responsabile pentru apariţia cariilor.

6.Te face mai subţire. Nici asta nu e o glumă. Ciocolata creşte metabolismul, iar acest beneficiu anulează caloriile. Un studiu a demonstrat că persoanele care consumă în mod regulat ciocolată au un indice de masă corporală mai scăzut decât cele care nu consumă în mod regulat, şi asta în condiţiile în care prima categorie consumă mai multe calorii şi nu face mult sport.

7.Te face mai deştept.Deoarece este bogată în compuşi chimici folositori creierului, ciocolata poate îmbunătăţi abilităţile cognitive şi ajută la creşterea  circulaţiei sângelui către creier.

8.Ciocolata îndepărtează gândurile negre. Doar 40 de gr de ciocolată pe zi, şi  veţi observa o îmbunătăţire a stării de spirit.

9.Ciocolata neagră ajută muşchii să îşi revină după un efort fizic. Măreşte rezistenţa organismului.

10.Scade riscul de infarct. În urma unui studiu efectuat în Suedia, 45 de gr de ciocolată neagră pe săptămână reduce riscul infarctului, deoarece aceasta conţine flavonoide care au rolul de a proteja inima şi de a preveni diferite tipuri de cancer. 

V-am convins să consumaţi mai multă ciocolată neagră? Sper că da.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->