/ Gourmet / Ce nu știai despre ciocolată

Ce nu știai despre ciocolată

ciocolata
Ignat Adriana on 26/06/2014 - 3:40 am in Gourmet

Ciocolata a fost descoperită de către conchistadorul Hernando Cortez, după ce acesta a fost servit de către azteci cu o bătură din boabe de cacao. Gustul acesteia s-a îmbunătățit de-a lungul timpului, adăugându-se la ea scorțișoară, vanilie și trestie de zahăr.

S-a demonstrat prin cercetări științifice, faptul că cei care consumă ciocolată au mai puțină grăsime decât cei care nu consumă. Ciocolata este foarte bună în diete, aceasta reducând riscul de infarct, atac cerebral, hipertensiune și diabet și accelerează metabolismul. Trebuie ținut cont de faptul că aceasta nu trebuie consumată în cantități mari și că ar trebui să fie cu o concentrație de cacao de 70%, adică cât mai amară.

Potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea din Chicago, ciocolata poate fi folosită ca medicament împotriva durerii, înlocuind astfel medicamentele de pe piață.

Studiile științifice arată că ciocolata stimulează o anumită zonă din creier care ne ajută să uităm de durere.
Specialiștii din Boston recomandă pentru persoanele care au suferit un atac de cord să mânânce ciocolată neagră de trei ori pe săptămână.

Există o legendă potrivit căreia împăratul Montezuma consuma zilnic 40 de cești de ciocolată, iar boabele de cacao erau folosite pe post de monede de schimb.

Altă legendă spune că aztecii susțineau că planta de cacao ar fi făcută din sângele unei prințese care a murit nedivulgând nimănui secretul unei comori. În acest caz, semințele plantei de cacao reprezintă suferința, amărăciunea, forța și determinarea.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->