/ Bio & Sanatate / Remedii naturiste de combatere a cearcănelor

Remedii naturiste de combatere a cearcănelor

remedii combaterea cearcănelor
Madalina Panait on 13/03/2014 - 11:05 pm in Bio & Sanatate

Nu mai este un secret faptul că pielea din jurul ochilor este mai subţire de cinci ori decât cea de pe restul corpului, iar retenţia de apă provoacă deseori umflarea pleoapelor, ceea ce conferă un aspect destul de neplăcut întregului chip.

Lipsa somnului şi oboseala pot acutiza aceste „pungi” neplăcute de sub ochi, fiind vizibile uneori chiar şi sub un strat gros de machiaj.

Dragi doamne şi domnişoare, se pare că generoasa natură ne oferă leacuri rapide şi deloc costisitoare, iar înainte de a dat fuga la chirurgul plastician vă invit să încercaţi câteva remedii naturiste.

REMEDII

Castravete: Tăiaţi câteva rondele dintr-un castravete proaspăt apoi le aplicaţi pe pleoapele închise şi le lăsaţi să acţioneze timp de 15-30 minute.

Gheaţa: Înfăşuraţi un cub de gheaţă într-o batistă curată şi apoi aplicaţi pe pleoape.

Cartof: Datorită conţinultului de vitamina C şi amidon, cartoful este considerat un bun remediu contra cercănelor deoarece aceste substanţe au proprietatea dea a albi pielea şi de a dezumfla.

Tot ce trebuie să faceţi este să decojiţi un cartof crud pe care să îl spălaţi cu apă călduţă după care îl tăiaţi rondele şi le aplicaţi pe pleoapele închise timp de 15-30 de minute. Pentru efect scontat repetaţi procesul de 3 ori pe săptămână.

Pliculeţe de muşeţel sau ceai verde: Într-un pahar cu apă caldă puneţi pliculeţe de ceai şi le lăsaţi 10-15 min. După ce s-au răcit le aplicaţi pe ochii închişi maxim 5 minute.

Măr: După ce decojiţi şi daţi pe răzătoare mărul, înfăşuraţi pulpa obţinută într-un tifon curat după care o puneţi la frigider circa 30-40 de minute. După ce s-a răcit, aplicaţi pe pleoapele închise timp de 10 minute.

Deasemenea compresele cu crin, lavandă sau albăstrele au un efect benefic în combaterea cearcănelor, deoarece au rolul de a calma şi descongestiona.

Sfaturi:  Încercaţi să consumaţi cât mai des alimente bogate în fibre deoarece au rolul de a favoriza circulaţia limfatică şi de a bea cât mai multe lichide pentru a combate retenţia de apă.

Chipul este cartea de vizită a unei femei iar ochii stabilesc primul contact cu cei din jur, aşa că fii frumoasă cât mai natural!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->