Alegerea costumului de baie

Deja ne gândim la mersul la plajă, fie la mare, fie la o piscină, şi apare natural întrebarea ce costume de baie să alegem, ce ne avantajează din ce se poartă etc.

Câteva repere în alegerea costumului de baie potrivit:

1. Costumul deux-pieces este pentru plajă, pe când cel une-piece, pentru piscină.

2. Alege materiale care pot camufla prin compoziţia lor zonele cu exces de ţesut adipos (adică 15% spandex).

3. Modelele care să fie potrivite conformatiei tale:

– Costume dintr-o bucată, cu dungi verticale, pentru a părea mai slabă şi mai înaltă.

– Dacă nu ai un bust generos, poţi opta pentru sutiene tip push-up sau care au diverse aplicaţii (volănaşe, paiete, mărgeluţe), sau pentru un sutien puţin mai mic decât mărimea pe care o porţi, sau cu buline.

– Dacă ai bustul mult prea mare, poţi folosi costume uni şi sutiene care să se lege după gât, în V, sau care au balene. Alege culori deschise.

– Dacă ai picioarele scurte şi o talie nu tocmai conturată, caută costume decupate în zona taliei sau pe şolduri;

– Dacă ai pielea mai deschisă la culoare poartă un costum mai închis la culoare. Dacă eşti mai bronzată, poartă culori mai intense – ele vor evidenţia şi mai mult bronzul tău!

– Dacă ai şoldurile mai pronunţate, atrage atenţia asupra bustului. Vei avea nevoie de un sutien de culoare mai deschisă şi de un slip de culoare mai închisă.

– Dacă nu eşti foarte mulţumită de silueta ta, poartă un costum cu modele. Acestea vor atrage atenţia asupra modelelor şi nu asupra corpului tău.

– Dacă eşti puţin mai plinuţă, te avantajează culori închise sau nuanţe de roşu şi albastru închis.

– Dacă eşti prea slabă, ai nevoie de modele înflorate.

– Dacă eşti înalta şi slabă, ideale sunt costumele deux-pieces.

4. Experimentează. Poţi proba tipuri de costume de baie pe care nu le-ai mai încercat. Vei află că există: costume dintr-o bucată (racer swimsuit, maillot, bandeau swimsuit, monokini, swim dress, suspender bikini (slingshot)), costume deux-pieces (classic bikini, strîng bikini, halter top bikini, bandeau top bikini, boy shorts & top, tankini, thong swimsuit). În plus, există şi costumul burkini – care este purtat de femeile musulmane.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends