/ Bio & Sanatate / Beneficiile înotului

Beneficiile înotului

beneficiile inotului
Ana Drobot on 26/06/2015 - 1:04 pm in Bio & Sanatate

A fost dovedit prin studii ştiinţifice faptul că înotul ne îmbunătăţeşte dispoziţia. Se spune chiar că înotul ar reduce depresia. Psihologii chiar recomandă pacienţilor lor înotul pentru că ar descreşte puternic nivelul de anxietate şi depresie. Înotul ar fi mult mai eficient decât orice alt sport aerobic, mai eficient şi decât alergatul.

În plus, faţă de alte exerciţii sportive, are avantajul de a ne lucra corpul fără un impact prea mare asupra sistemului osos. Scufundat în apă, corpul uman devine automat mai uşor. Când ne scufundăm până în talie, corpul nostru cântăreşte doar 50 la sută din greutate.

Un alt avantaj al înotului este lucrarea muşchilor. Nu aţi văzut niciodată un delfin flasc, ni se dă un exemplu într-un articol de pe howstuffworks.com, din secţiunea despre sănătate. Când înaintăm prin apă, înaintăm printr-o substanţă de 12 ori mai densă decât aerul. Aceasta reprezintă o formă de rezistenţă – iar astfel de exerciţii ajută la construirea muşchilor.

Faţă de exerciţiile dintr-o sală sportivă care lucrează numai o parte a corpului, înotul pune tot corpul în mişcare şi ajută astfel şi la o mai mare flexibilitate.

Înotul ajută şi la sănătatea celui mai important muşchi al corpului: inima. Aceasta devine mai puternică şi astfel şi circulaţia sângelui va fi mai bună prin corp.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile înotului. Printre acestea se mai numără şi normalizarea nivelului colesterolului. Înotul, se spune, e sportul care ne ajută să trăim mai mult! Şi mai bine!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->