Culorile anului 2016

După marsala, culoarea anului 2015, apar două culori ale anului 2015: Rose Quartz şi Serenity. Adică: roz pal şi albastrul cerului.

De ce au fost alese aceste două culori de Pantone, adică institutul ce reglementează culorile? Pentru că e nevoie de culori care să ne relaxeze după stresul de zi cu zi. Efectul psihologic al acestor două nuanţe ar fi să inducă stări de calm.

În mod tradiţional, cele două nuanţe ar fi asociate cu diferenţe de gen: rozul pentru fetiţe, şi albastrul pentru băieţi.

„Împreună, rozul-cuarţ şi albastrul-seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine.

Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori.

Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design.” spune comunicatul oficial.

Sursa foto: www.hellomissniki.com

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends