Despre parfum

Ce este bine să ştim despre parfum, acest accesoriu devenit atât de important în zilele noastre? În primul rând, începuturile lui se află în Grecia secolului al treilea i.Chr. Adică după ce Alexandru cel Mare a cucerit Egiptul şi Arabia.

În momentul acela, el a trimis cantităţi uriaşe de plante şi mirodenii în Grecia pentru a fi folosite pentru elixiruri. Alexandru cel Mare purta el însuşi parfum.

Ni se atrage atenţia că persoane diferite pot simţi că un parfum miroase diferit, dar mai ales că un parfum miroase diferit pe pielea unor persoane diferite.

De ce? Când pielea intră în contact cu un parfum, ea acţionează ca protecţie importriva microbilor (PH-ul e 5.7), reglează temperatura internă prin transpiraţie şi evaporare, secretă sebum (pentru a rămâne suplă şi a fi bine ventilate). Acidul şi uleiurile duc la crearea unui parfum personal.

Ce rol au notele unui parfum: de sus, de mijloc, de bază?

Notele de sus ne întâmpina în momentul aplicării pe piele a unui parfum (în mod normal, reprezentate de uleiuri citrice). Dispar primele datorită căldurii corpului, care le evaporă.

Apar apoi notele de mijloc, numite şi inima parfumului, care interacţionează cu notele de sus şi creează combinaţii, ce se păstrează pe piele câteva ore. Apar pe urmă notele grave, sau de bază, care sunt folosite pentru a reţine aspecte ale notelor de sus şi de mijloc şi a le face să dureze mai mult. Ţin timp de câteva ore.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends