/ How To / Cum sǎ-ţi faci un selfie reuşit

Cum sǎ-ţi faci un selfie reuşit

cum sa-ti faci un selfie reusit
Ana Drobot on 07/09/2015 - 1:25 pm in How To

Oricât ar fi de criticat selfie-ul, primind o reputaţie proastă datorită problemelor create de postarea lor pe Facebook pentru like-uri, şi asociindu-le cu persoanele prea preocupate de ele însele şi doritoare de atenţie, are şi avantaje. Ni se oferă posibilitatea să realizăm singuri poze cu noi când ne aflăm singuri într-o ţară turistică şi nu mai e nevoie să apelăm la cineva pentru a ne face o poză, spre exemplu. Acum există şi băţ pentru selfie (selfie stick), în care îţi poţi fixa smartphone-ul pentru a-ţi face singur o poză cu Turnul Eiffel că fundal, să zicem, şi apoi să o trimiţi pe mail sau pe Facebook.

Dar ce sfaturi există pentru a crea un selfie reuşit?

- Unghiul bun. În loc să te pozezi direct din faţă, experimentează cu diverse unghiuri din care să ţi se vadă trăsăturile. Dacă apleci capul câteva grade spre dreapta sau stânga, trăsăturile feţei tale vor apărea în selfie mai puţin plate. Dacă ţii camera mai sus de nivelul capului, ochii tăi vor ieşi în poză mai mari şi vei evita ca nasul tău să pară mai mare.

- Cercetători precum Farhod P. Karimov de la Universitatea din Bruxelles susţin că unghiurile din care e făcută o poză afectează impresia despre persoana respectivă. Poza de sus arată persoana respectivă vulnerabilă, fără încredere în sine (de obicei adulţii văd copiii de sus), în schimb de jos în sus arată că persoana respectivă are multă încredere în ea. Aceeaşi cercetătoare susţine că pozele făcute direct din faţă arată că persoana din poză are respect pentru cei care o privesc, şi le inspiră încredere.

- Zâmbeşte!

- Dacă vrei să arăţi că ai o coafură nouă sau o pereche nouă de cercei focusează poza în aşa fel încât să le evidenţiezi.

- Concentrează-te pe o singură trăsătură. Dacă vrei să îţi pozezi chipul, evidenţiază-ţi prin machiaj fie buzele fie ochii, alegând acea trăsătură de care eşti cea mai mândră.

- Kim Kardashian ne dă sfatul următor (ea a fost numită regina selfie-urilor): Stai în faţa unei oglinzi, ţine-ţi bărbia în jos şi fă 300 de poze! Ea este şi autoarea unei cărţi pe acest subiect.

Depinde de tine să vezi ce tip de poze te avantajează şi mai ales cele care îţi reuşesc cel mai bine. Făcutul pozelor e acum, de când cu aparatele digitale şi telefoanelor mobile care fac şi poze, şi cu tabletele, la îndemâna tuturor. Iar moda cu selfie-urile ne dă posibilitatea de a nu mai depinde de alţii să ne facă pozele pentru portret, putând să experimentăm noi înşine.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->