/ Diverse / Despre Drumul Taberei

Despre Drumul Taberei

Drumul Taberei
Ana Drobot on 21/10/2015 - 12:23 am in Diverse

Drumul Taberei este unul din marile cartiere ale Bucureştiului, aflat în partea de sud-vest a oraşului. Numele sǎu evocǎ un important eveniment istoric: pe aceste locuri îşi instalaserǎ tabǎra în timpul revolu¡iei de la 1821 pandurii lui Tudor Vladimirescu.

Cartierul se întinde în bunǎ parte pe platoul Cotroceni, acolo unde, la 17 iunie 1910, Aurel Vlaicu s-a înǎlţat pentru prima oarǎ cu avionul conceput, construit şi pilotat de el. Pe acest platou s-au ridicat numeroase blocuri noi, şcoli, policlinici, complexe comerciale (Favorit, Orizont), un parc cu un lac artificial, terenuri de sport etc.

În prelungirea Şoselei Ghencea, la jumǎtatea distanţei dintre aceastǎ arterǎ şi strada Drumul Taberei, pe un teren afectat de conducte, lipsit de alte urme arheologice au fost identificate, la 3m adâncime, câteva oase de mamut.

Descoperirea a fost fǎcutǎ de nişte muncitori în mai 1970. Descoperirea din Drumul Taberei contribuie la studiul faunei paleolitice a zonei bucureştene, vânǎtoarea unor asemenea exemplare constituind mijlocul de procurarea a hranei locuitorilor.

Sursa imagine: commons.wikimedia.org


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->