/ Fashion & Trends / Pantalonii scurţi

Pantalonii scurţi

pantalonii scurti
Ana Drobot on 17/08/2015 - 9:03 pm in Fashion & Trends

Îi asociem cu vara şi confortul. Dar unde şi când au apărut ei? În secolul al XIV-lea le găsim precursorii în nădragii până la genunchi purtaţi de europeni. Mai târziu, vedem băieţii până la o anumită vârstă purtând knickers – pantaloni până la genunchi – în perioada sfârşitului de secol XIX – început de secol XX.

În urmă cu aproximativ o sută de ani, armata britanică a adoptat o uniformă incluzând o pereche de pantaloni până la genunchi din material subţire. Astăzi cunoaştem această pereche de pantaloni sub numele de bermude (sau şort). Au fost creaţi pentru militarii din zonele cu temperaruri teopicale (exemplu: insulele Bermude).

În 1932, Alice Marble, jucătoare profesionistă de tenis, şochează lumea sportului purtând la un meci un şort larg, până la genunchi. Alte femei preiau ideea. Prin anii 40 şi 50 găsim postere cu staruri de cinema (Betty Grable, Marilyn Monroe) îmbrăcate în pantaloni mult mai scurţi decât ai sportivei. În cele din urmă, şortul devine o uniformă pentru bărbaţi şi femei pentru sport (baschet, volei, fotbal).

Şortul din denim a fost la început confecţionat manual: blugii se rupeau în genunchi şi atunci erau tăiaţi şi transformaţi în pantaloni scurţi. A devenit popular prin anii 70, bucurându-se apoi de o revenire în forţă. Versiunile foarte scurte se numesc Daisy Dukes, după numele unui personaj dintr-un serial din anii 80 – The Dukes of Hazzard.

Astăzi pantalonii scurţi pot forma şi ţinute elegante. Să luăm drept exemplu personajul Violetta (dintr-un nou serial producţie Disney) care poartă o pereche elegantă acoperită cu dantelă delicată. De asemenea, găsim exemple privind ţinutele lui Taylor Swift sau Zendaya Coleman.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->