Parfumuri celebre

Mirosul lor trezeşte amintiri despre strălucirea unor staruri precum Marilyn Monroe sau Greta Garbo.

Joy (1930). Numit unul din cele mai fine parfumuri, odată şi cel mai scump din lume. Creat de Henri Alemas, care a lucrat la el 4 ani.

Chanel nr. 5 (1921). De ce nr. 5? Pentru că sticluţa nr. 5 a fost aleasă de Coco Chanel din cele pentru probele de prezentare. Devenit celebru odată cu declaraţia lui Marilyn Monroe: “Eu nu port decât Chanel nr. 5”.

Shalimar (1925). Creat de fraţii Pierre şi Jacques Guerlain după ce au ascultat povestea lui Taj Mahal şi a grădinii Shalimar (oaza iubirii) în timpul vizitei unui maharajah. Numit mama parfumurilor cu note orientale. Parfum din flori exotice, ambră şi condimente orientale. Vedeta celebră îndrăgostită de acest parfum: Greta Garbo.

Fidji (1966). Guy Laroche, creatorul, a căutat inspiraţia pe o insuliţă din marile sudului. Filosofia sa vine din singurătate: el gândeşte că o femeie e ca o insulă, fie de neatins fie singurul refugiu pentru bărbaţi. Îmbracă femeia-insulă într-un parfum.

Chloe (1975). Creat de Karl Lagerfield şi numit astfel după numele casei de modă cu care colabora în acea perioadă. Încă din copilărie a fost fascinat de parfumurile mamei sale, colecţionând parfumuri rare; apoi a dorit să creeze el unul. Sharon Stone a fost foarte impresionată de el.

Opium (1977). Lansat de Yves Saint-Laurent pe vremea când era la modă întrebarea dacă un parfum poate deveni un drog. Menit să tulbure simţurile, să vrăjească, să seducă, devine preferatul soţiei lui Mick Jagger, Jery Hall.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends