Reţete de sezon

O serie de reţete propuse de Szemeredy Mihai, din Lugoj, de sezon, postate şi pe pagina lui de Facebook, https://www.facebook.com/szemeredy.mihai. Sursa pozelor este tot pagina lui de Facebook.

Ştiu că aţi consumat mult miel de sărbători. Cu acest dish doresc să scot în evidenţă o tehnică de gătire: am ţinut carnea de miel în apă, vin alb, soia, ghimbir, timp de 45 minute la aproximativ 60 de grade. După care l-am gătit în tigaie cu ulei de măsline pînă a prins culoare, iar apoi în cuptor încă 30 de minute. În interior pulpă de miel rămîne suculentă, moale, cu spanac sote, piure de morcov, seminţe de pin, cremă acrişoară de mascarpone.
pulpa de miel cu piure de morcov

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Pe mulţi îi aud că salatele nu sînt săţioase. Cu siguranţă aceasta este, fiind hiperproteică de la pesto-ul de alune, ouă, ciuperci sotate, carbohidraţi de la cartofii noi fierţi cu ghimbir, şi un complex de vitamine de la legumele de sezon.

salata cu ou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

La început am fost sceptic, cînd m-am gîndit la acest dressing de căpşuni cu ghimbir, oţet balsamic şi mentă. După ce am gustat, mi-am schimbat părerea, în bine. Salată de spanac sote, ciuperci, nuci braziliene, linte roşie. Crudităţi de sezon!

salata de spanac

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends