Shopaholic–o alegere?

Trăim in era pantofilor si a modei la cel mai inalt nivel! Reclamele la accesorii, imbrăcăminte si incăltăminte sunt in continuare „sufletul comertului”, făcând femeile din intreaga lume să-si dorească să facă din ce in ce mai multe cumpărături si să viziteze din ce in ce mai multe magazine de specialitate. Dar când sunt accesoriile o necesitate si când devin o obsesie?

In primul rând, orice femeie trebuie să aibă un număr rezonabil de perechi de pantofi…asa gândim toate, dar când sunt prea multe? Dacă pentru cele 4 anotimpuri detinem mai mult de 12-16 perechi de incăltăminte este cazul să spunem STOP!

Orice femeie care se respectă nu poate merge la un eveniment: cocktail, nuntă, botez  sau aniversare cu aceeasi rochie…dar o „little black dress” vă poate scăpa oricând din incurcătură, accesorizată bineinteles diferit de fiecare dată. O esarfă, o altă pereche de pantofi, un blazer sau o geantă poate schimba radical o tinută. Nu este obligatoriu să avem 100 de rochii dacă avem 10 pe care stim să le complimentăm cu accesoriile potrivite putem fi „vedeta serii” sau a evenimentului.

Desigur, dacă o femeie este stresată, supărată, dezamăgită sau furioasă apare nevoia de cumpărături. Nu pentru că are nevoie de ceva neapărat, ci pentru a se calma sau relaxa simte nevoia să achizitioneze diverse obiecte vestimentare care poate nu ii trebuiau sau nu le va purta niciodată. Dacă se intâmplă să iesiti la cumpărături odată la 2-3 zile atunci deja este o obsesie. V-ati gândit vreodată că aveti atât de multe haine, pantofi sau posete pe care nu le-ati purtat niciodată? Primul pas in a scăpa de această obsesie este  să recunoasteti că aveti o problemă si să incercati să puneti deoparte lucrurile pe care nu le-ati folosit in ultimul an. Poate reusiti să le vindeti, să le dati cunostintelor sau să le donati unor case de bătrâni sau de copii din moment ce nu le mai purtati, poate alte persoane se pot bucura cu adevărat de ele si chiar le vor purta!

cumpărăturile in exces

Totusi…cum eviti cumpărăturile in exces? Atunci când pleci de acasă fă-ti o listă pe care să o respecti cu strictete, odată ajunsă la magazin plăteste doar cu cash(asa vei stii sigur câti bani ai cheltuit). Dacă esti in mall la cafea sau cu prietenele evită magazinele  cu produse  la „reducere” si nu te amăgi pe tine că „doar te uiti” pentru că stii bine că nu va fi asa!

Psihologii spun că „shopaholism-ul” este una din cele mai intâlnite tulburări comportamentale si poate fi asociat ca manifestări cu o boală mentală. Persoanele afectate fac din ce in ce mai multe cumpărături pentru a compensa o lipsă, un gol interior. In general, tentatia cumpărăturilor este prea mare pentru a putea fi oprită iar persoanele consideră că se vor calma si relaxa prin această metodă, acest lucru neputânfi fi mai neadevărat deoarece persoana afectată va ajunge la obsesie si va simti nevoia de a face cumpărături non-stop pentru a se simti fericită si implinită.

Asa că fetelor aveti grijă să nu ajungeti la extrem si chiar să vă placă!

Shopaholic

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends