Sushi

Utilizatoarea Muza de pe forum.anime-club.ro, iubitoare a culturii japoneze, ne lămureşte ce este sushi.

Iată ceva ce ne tentează pe toţi; sushi e o delicatesă la noi. O raritate. Fie că e foarte scump, fie că nu o găsim tocmai bună pe la restaurantele din oraş. Însă în Japonia se găseşte pe toate drumurile.

Ce este sushi de fapt? Există câteva tipuri.

Maki sushi înseamnă rulouri de orez, împlute cu orice, înfăşurate în nori. Norii sunt o specie de algă. Pentru umplutură, puteţi folosi: somon afumat, ton afumat, castravete, avocado, asparagus, ghimbir, creveţi, tipar.

Umplutură se aşează pentru că în secţiune să se obţină desen. Se organizează în Japonia concursuri pentru aceste desene. Temaki sushi se referă la sushi făcuţi cu aceleaşi ingrediente, dar care se rulează într-o formă de cornet.

În România nu se găsesc separat anumite ingredient pentru sushi. Aşa că ni se recomandă kitul de sushi de la Blue Dragon. Kitul conţine necesarul pentru gătirea de sushi, cu excepţia umpluturii.

Dacă vreţi să pregătiţi umplutură, luaţi 150 g de somon afumat. De preferat, acesta să fie tăiat în felii foarte subţiri; 4 felii. Se pot folosi şi alte tipuri de umplutură, exemple găsiţi şi pe cutie.

Dacă preferaţi mâncarea mai condimentată cumpăraţi în plus un tub de wasabi, tot de la Blue Dragon şi o sticluţa de sos de soia.

Sunt multe metode de fierbere a orezului pentru sushi. O metodă o aveţi în kit. În loc de kit, puteţi cumpără orez şi nori de la Blue Dragon, plus somon afumat.

Mai puteţi încerca sushi umplut cu omletă. Este ideal pentru persoanele care nu suportă ideea de sushi cu nişte carne crudă.

Pentru sushi, nu trebuie să se vadă foaia de nori în interior. Alga trebuie să rămână numai la exterior.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends