/ Diverse / Turismul în Franţa

Turismul în Franţa

turism in Franta
Ana Drobot on 26/09/2015 - 2:36 pm in Diverse

Franţa constituie unul dintre primii poli ai turismului din lume. În 1993, a întâmpinat pe teritoriul sǎu în jur de 60 de milioane de vizitatori, însemnând peste 10% din turiştii internaţionali, ceea ce o face prima ţarǎ turisticǎ din lume.

Turiştii sunt în general nord-europeni (britanici, germani, neerlandezi), nord-americani (între 2 şi 3 milioane pe an) şi japonezi (peste 1 milion). Câştigurile de pe urma turismului s-au ridicat, în 1995, la 27,5 miliarde de dolari.

Franţa deţine un potenţial turistic excepţional, favorabil atât turismului estival (mare caldǎ, soare), hivernal (mari teritorii pentru schiat) cât şi cultural (patrimoniu arhitectural).

Dezvoltarea turismului a început în a doua jumǎtate a secolului al XIX-lea. Limitate mai întâi litoralelor Mǎrii Mânecii (Deauville, Dieppe, Cabourg) şi Coastei de Azur (Riviera), cât şi unei clientele simple, practicile turistice balneare şi apoi montane s-au popularizat o datǎ cu dezvoltarea concediilor plǎtite.

Ele se generalizeazǎ începând cu anii 1960 cu crearea, în cadrul marilor planuri de amenajare a teritoriului, a vastelor echipamente turistice pe litoralul regiunilor Languedoc-Roussillon şi Aquitaine (1967), şi în Alpii Nordului (plan Neige, 1964), cu construirea staţiunilor integrate de altitudine (Tignes, Avoriaz, La Plagne, Les Ménuires etc.).


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->